El Conseller Pelegrí visita les Salines de la Trinitat

Josep Maria Pelegrí, coneix de primera ma, l’activitat d’Infosa, l’empresa que gestiona les Salines, i la nova planta especial d’empaquetat, d’on surten els salers que s’exporten als Estats Units.

Josep Maria Pelegrí, coneix de primera ma, l’activitat d’Infosa

(Redacció/J.Roig).-El Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí va visitar el passat dissabte  les Salines de la Trinitat a la Punta de la Banya, unes instal•lacions propietat d’Infosa, on es posava  al corrent de les activitat empresarials de la firma, la qual, en els darrers mesos, ha expandit el seu negoci als estats units, on exportaran dos milions i mig de salers, i s’espera arribar d’aquí a un o dos anys als 4 milions.
Precisament un dels temes d’interès de la visita, ha estat el poder comprovar el funcionament de la nova planta d’empaquetat de les salines, on s’embassen els salers, una important inversió de 500.000 €, que a l’hora ha anat acompanyada per la catalogació AiB, un important filtre de control i qualitat, que ha estat fonamental a l’hora d’entrar el mercat estadounidenc.

El Conseller va poder comprovar també la funció de les salines en el desenvolupament sostenible d’una reserva natural com la Punta de la Banya, on hi ha la colònia més important del Mediterrani de Gavina Corsa, i una de les més importants, de flamencs.

El Conseller Josep Maria Pelegrí també avançava que en el transcurs  d ‘aquesta setmana es produirà una reunió entre Infosa, Fecsa-Endesa i la pròpia Generalitat de Catalunya, on es tancarà definitivament l’acord que farà possible posar en marxa el projecte de soterrament de la línea elèctrica de la barra del Trabucador. L’acord preveu un finançament repartit de la següent manera: 50% a càrrec de l’empresa, 30% a càrrec de Fecsa-Endesa i 20% a càrrec de la Generalitat. A la reunió també es podrien conèixer més dades sobre el projecte definitiu i el seu cost final.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada