Una alumna de l’Ies Les Planes de Santa Bàrbara, finalista del premi de relat breu organitzat per Coca-Cola

angels-gazquezL’alumna de 2n. d’ESO, M. Àngels Gázquez Espuny,de l’Ies Les Planes de Santa Bàrbara ha estat la guanyadora del sector Tarragona sud, del Premi Relat Breu, organitzat per COBEGA, SA (embotellador de Coca-Cola a Catalunya), juntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Coca-Cola.

Ja fa uns anys que els alumnes de 2n. d’ESO de l’IES LES PLANES participen en el  tradicional concurs de Redacció de Coca-Cola, que aquest any ha canviat la modalitat de Redacció per la de Relat Breu. Fins ara, els alumnes del centre planer havien  aconseguit dos segons premis, i dos cinquens del sector Tarragona Sud, un dels quinze sectors en què es divideix el territori català. El darrer premi va ser guanyat per Alba Matamoros, que actualment fa quart d’ESO.


Tots els alumnes de 2n. d’ESO han participat en la fase escolar del concurs. D’aquesta fase van ser escollits dos alumnes per aula: de 2n A Claudia Cardona i Daniel Royo, de 2n B Yaiza Bailach i M. Àngels Gázquez, i de 2n C Neus Albiol i Andrea del Salvador.  Posteriorment, aquests alumnes van ser convocats a finals de març a l’IES de l’Ebre per realitzar una prova  de redacció simultània a tot Catalunya.

L’alumna de 2n B, Mª Àngels Gàzquez va ser seleccionada, pel jurat de la primera selecció, com una de les sis millors del seu sector, rebent una invitació per assistir a Port Aventura,el dia 23 de maig, acompanyada  pels seus familiars, amics i per la mestra de català. El lliurament dels premis d’aquesta fase es va fer al Gran Teatre de la Xina i  la alumna planera, de les sis, va quedar la 1ª i va rebre com a premi  una bossa de  viatge amb regals de la marca, un diploma acreditatiu i un trofeu. La mestra de Català, Rosa Solé va recollir una Enciclopèdia Catalana digital per a la biblioteca de  l’IES. En acabar l’acte del lliurament de premis van poder presenciar l’espectacle “Chinatown” al mateix teatre. Durant la resta del dia va poder gaudir de les atraccions  del parc.

Finalment el seu relat opta a un dels premis finals que atorgarà el jurat de segona selecció,  format per catedràtics, escriptors i periodistes del món de les lletres catalanes.

Aquest jurat valorarà les redaccions de cadascun dels primers classificats de cada sector, un total de quinze. La redacció que obtingui la puntuació més alta guanyarà el Primer Premi de Relat Breu 2009. L’acte on es donarà a conèixer la classificació final serà avui dijous 18 de juny, a les 17 hores, al Palau de la Generalitat i serà presidit per l’Honorable Josep Lluís Carod-Rovira, vicepresident de la Generalitat de Catalunya. A més a més de les plaques commemoratives i altres premis, els cinc primers realitzaran un viatge a Londres, i els alumnes classificats entre el 6è i el 15è lloc realitzaran un viatge per la “Ruta del Romànic”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada