Serveis Socials de Santa Bàrbara respon a la protesta del minusvàlid que es va encadenar ahir a la barana de l’ ajuntament .

Foto:erprofe

Montse Rodríguez diu que  des de el primer moment es van posar recursos per ajudar a l ‘ancià tal i com marca la normativa de la Llei

El problema és que  “els servies que se li han ofert no eren els que ell volia”

(J.Roig).-La protesta de Fernando Cucala,el veí de Santa Bàrbara que ahir es va lligar amb la seua cadira de rodes a la barana de l ‘ajuntament  va durar poc més d’ un hora. Cap a les 9 del mati i en interessar-se per cas l ‘alcalde del municipi l ‘ancià va desistir de la seua actitud.
Recordem que  Cucala reclamava una prestació de Serveis Socials a la que, segons ell,li donava dret l’aprovació de la  llei de la Dependència pel fet de patir  mobilitat molt reduïda a conseqüència de tenir les dues cames amputades.
L’ home es queixava de que ,després de 5 anys d’ haver començat els  tràmits  reclamant aquesta prestació,encara no havia rebut cap resposta.

Aquesta afirmació era desmentida i contrastada  poc després  i des de aquesta mateixa emissora,per Montse Rodríguez que és la regidora de Serveis Socials de Santa Bàrbara.Rodríguez recordava que la Llei de Dependència havia entrat en vigor al 2007 i que a l ‘ancià se li  havia amputat la primera cama un any abans. Tot i això la regidora afirmava que ja en aquell moment  Serveis Socials li va adjudicar  “un altre recurs” per tal d ‘ajudar-lo i a partir de l ‘entrada en vigor de la citada Llei se li va obrir la tramitació l ‘expedient per acollir-s’hi.

L’ aplicació d ‘aquesta llei ha estat gradual,deia Rodríguez, aplicant-se primer als sol•licitants amb major grau de minusvalia o falta de mobilitat.
El grau de dependència  de Fernando Cucala  no es va començar a atendre fins al passat 2010 moment en que va començar aplicar-se-li el programa d’ intervenció que requeria  el seu cas .

La regidora explicava que la normativa de la Llei de la Dependència recomana prioritzar l’ oferta de serveis als beneficiaris abans que la  prestació econòmica i  que això és lo que s’ havia  fet amb  el sr.  Cucala. “El problema radica  en que els servies que se li han ofert no eren els que ell volia” concloïa Rodríguez.

Tot i això Serveis Socials ha seguit treballant en el seu cas fins al punt que finalment s’ havia aconseguit acordar amb l ‘interessat quina era la prestació que se li atorgava ,acord que

,casualment, s’ havia de confirmar ahir.

2 respostes
  1. Raul
    Raul says:

    Casos como este, demuestran que los politicos estan mas por las grandes infraestructuras,entre otras cosas porque dan mas votos.Santa Barbara no deve permitir que casos como este queden desatendidos,y mas tratandose de un ciudadano del pueblo.Ya seria hora, que en nuestro pueblo se cuidasen los pequeños detalles, que son muchos y mejorables.

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada