La delegació del Govern a l’Ebre mediarà perquè els moblistes de la Sénia es reuneixin amb Mas i Mas-Colell

El director territorial d’Agricultura, Pere Vidal, i la representant territorial de l’Esport, Cinta Espuny amb el Delegat del Govern Xavié Pallarés.

(ACN/J.Roig)La delegació del Govern a les Terres de l’Ebre està gestionant una reunió de representants del sector del moble de la Sénia  amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell. L’objectiu de la trobada és que els màxims responsables polítics coneguin de primera mà els problemes que acumula el clúster  del moble ebrenc, que ha perdut fins a 800 llocs de treball en tres anys. Segons ha explicat el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, la reunió es podria  celebrar coincidint amb el pròxim ple al Parlament, l’1 de juny. Entre altres, els moblistes reclamen mesures fiscals que beneficien el sector i una aposta pel mercat exterior.

Pallarès va presidir ahir dimarts una nova reunió del Consell de direcció de l’Administració territorial de la Generalitat, on s’han incorporat la nova representant de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, i el nou director d’Agricultura i Medi Natural, Pere Vidal. Tot i que s’havia anunciat fa mesos que Vidal ocuparia aquesta direcció de serveis territorials, problemes interns entre CDC i UDC han retardat el nomenament, que es va fer divendres passat, durant setmanes. El delegat del Govern no ha volgut entrar en polèmiques i ha assegurat que des del territori s’ha insistit en què Pere Vidal ocupés aquest càrrec pel coneixement que té del sector, tant d’agricultura com de medi ambient.

Per la seva part, Vidal va explicar que la seva primera prioritat, a curt termini, és la d’organitzar i estructurar la nova distribució del Departament, ja que l’antiga àrea de Medi Ambient s’ha repartit entre Agricultura i Territori i Sostenibilitat. A més, el nou director de serveis territorial  va assegurar que treballarà perquè la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) deixi “una agricultura amb futur al territori”; i en compatibilitzar el patrimoni natural de les Terres de l’Ebre amb la vida al Delta i amb el turisme.

Altres temes tractats aquest dimarts en la reunió del consell de direcció, és l’agilització en les tramitacions d’expedients de l’Administració; i l’anunci que Benestar Social i Família pagarà el 31 de maig els ajuts a les famílies amb nens de 0-3 anys del 2010. Així mateix, el 30 de maig es pagarà els ajuts del PUOSC a aquells ajuntaments que van rebre finançament per adquirir vehicles especials.

D’altra banda, el delegat també va explicar que la carretera entre Amposta i Deltebre continuarà tallada al trànsit durant uns quatre dies mentre es repara la cavitat localitzada a la base de la calçada de la carretera TV-3454. Els tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat van detectar la incidència com a conseqüència d’una fuita en la derivació del canal de l’Esquerra de l’Ebre.