972 fotografies recullen la vida a Santa Bàrbara des de principis del segle XX fins als anys setanta.

El passat dissabte es va presentar a Santa Bàrbara el llibre “Santa Bàrbara en imatges.(Fins la dècada dels 70)” , un encàrrec que  l’ ajuntament del municipi va fer, fa temps, al Centre d’ Estudis Planers i que finalment a vist la llum desprès d’ un llarg procés de selecció de les  fotografies que la gent del poble a anat aportant fins a aconseguir aquesta mena d’ àlbum de fotos col•lectiu. Marius Pons, president del CEP ,explicava que , precisament la gran quantitat de material gràfic recollit,va fer canviar el format del projecte inicial ja que, lo que l’ ajuntament volia, era un recull fotogràfic des de les primeres imatges del poble fins l ‘actualitat.

Pons deia que finalment es va optar per tancar el llibre a la dècada dels 70 ,moment en que comencen a aparèixer les primeres fotos en colors i també la vida associativa del municipi comença a ser més viva amb el fons gràfic específic que això representa.”Clar,això que vol dir? Això vol dir que ens hem de posar a la feina per fer-ne un altre que es digui ,”Des de 1970 fins al 2010” , bromejava  el president del CEP.

El llibre es divideix en diferents apartats més o menys temàtics, començant amb el titulat “Lo poble i el terme” que mostra imatges del municipi i els seus edificis singulars  i també del terme municipal. Marius destacava per exemple una foto de quan s’ estaven construint les primitives escoles .
Hi ha un altre apartat anomenat “La gent”  que mostra les escenes de la quotidianitat del poble , els seus habitants i el cicle de la vida,amb imatges que van des de les nits a la fresca o  “fer la conserva de tomata” , als batejos, a les comunions o el passeig pel carrer major, distracció dominical dels anys 60 entre moltes altres.
Marius destacava que , tot i que ell ha estat qui o a coordinat, ha pogut comptar amb un molt bon equip de gent per dur a terme el laboriós procés  de  recollir,seleccionar i elaborar el format final del llibre, del que se n’ han fet 1000 exemplars i que compte 972 fotografies , encabides en 472 pàgines.
El llibre està ja a la venda al preu de 15 euros i es pot aconseguir a l ‘ajuntament de Santa Bàrbara o , aquells que en són socis ,al mateix Centre d ‘Estudis Planers.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada