Josep Canício Querol, Degà del Col·legi d’Advocats de Tortosa, nomenat nou President del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya

josepEL Ple del Consell dels l’Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) va escollir el passat  divendres, en una reunió celebrada a Tarragona, a Josep Canício Querol,  en substitució de Sílvia Gimenez-Salinas, com a nou President de la institució que representa els 14 col·legis d’advocats de Catalunya.

Tanmateix,els Col·legi d’Advocats  de les Illes Balears, d’Andorra i el de Perpinyà són entitats adherides al Consell.

Josep Canício va néixer a Sant Carles de la Ràpita, i és actualment el degà del Col·legi d’Advocats de Tortosa, des del mes de febrer de 2007. Es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona, l’any 1976. Al 1988 va entrar a la junta de govern del Col·legi d’Advocats de Tortosa, com a diputat segon, càrrec que va ocupar durant deu anys, fins el 1998.

Els següents 5 anys va ser el Director de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Tortosa. El mes de febrer de 2007, quan va ser nomenat degà de Tortosa, també va ocupar el càrrec de president de la Comissió de Llengua Catalana del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya.

El nou president ha manifestat que, seguint amb la tasca que han dut a terme els seus antecessors al càrrec, el seus objectius per aquest any de mandat són en primer lloc “reforçar el CICAC com a òrgan rector i representatiu de l’Advocacia Catalana, aprofitant el potencial de tots els col·legis que l’integren, alhora que potenciar la millora dels serveis que presta la institució als col·legis i a llurs col·legiats i col·legiades beneficiant-los del màxim abaratiment de costos”.

Tanmateix el sr. Canício també buscarà com President contribuir als canvis necessaris a l’Administració de Justícia des de l’òptica de l’exercici de la professió al segle XXI, defensant els legítims drets i interessos de les advocades i advocats i dels ciutadans i ciutadanes destinataris dels nostres serveis.

Per altra banda, els càrrecs de vicepresidenta, que ocupa la degana del col·legi de Granollers, Lidia Condal, el de tresorer que està a mans del degà de Vic, Antoni Molas, i el de secretari, que recau en el degà de Sant Feliu, Miquel Rodríguez, es mantindran en aquesta legislatura.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada