Els partits de l’ oposició a Deltebre denuncien que el govern municipal els limita l ‘accés al mitjans de comunicació locals.


Els grups municipals de CIU, PSC i PPC a l’Ajuntament de Deltebre han presentat  davant al Síndic de Greuges de Catalunya la seua queixa i denúncia per tal que es resolgui la negativa del govern municipal a la participació política dels grups de l’oposició en els mitjans de comunicació públics locals.

Des dels grups municipals de CIU, PSC i PPC a l’Ajuntament de Deltebre demanen que és fonamental que s’apliquin les garanties legals vigents per tal que l’oposició també pugui fer ús dels mitjans de comunicació locals per informar la ciutadania de la gestió diària que es produeix a l’Ajuntament.

L’ oposició exposa davant el síndic, que l’equip de govern municipal, ja des d’inici d’aquesta legislatura, ha portat a terme una estratègia de limitar al màxim l’accés dels grups municipals als mitjans i recursos públics per tal de disminuir el seu  exercici legítim a la participació dels assumptes públics.

Els diferents mitjans de comunicació públics amb què compta l’Ajuntament de Deltebre actualment  son  el butlletí d’informació municipal –Desaigüe-, l’emissora municipal –Ràdio Delta- i la pàgina web corporativa www.deltebre.cat-, que també serveix per fer difusió de la informació generada pel govern municipal però segons els denunciants , en cap cas, pels grups municipals de l’oposició qui també  denuncia que des de  fa prop d’1 any,  s’ha constituït un gabinet de premsa al qual, únicament, tenen accés els membres del govern amb les corresponents notes i comunicats de premsa.
Per tot això i molts altres motius exposats a la denuncia tramesa al Síndic tots els grups de l’oposició creuen que l’actuació del govern municipal de Deltebre en matèria de mitjans de comunicació vulnera de forma flagrant la legislació vigent per lo que demanen que  el Síndic de Greuges vinculi la denúncia davant l’Ajuntament de Deltebre i faci efectiu el corresponent pronunciament al respecte, d’acord a la legislació i jurisprudència vigent. En conseqüència, sol•liciten que es requereixi al  l’Alcalde a canviar la seva actitud per tal que es permeti l’efectiva participació dels grups municipals de l’oposició i els regidors que els conformen en els diferents mitjans de comunicació municipals (ràdio, butlletí informatiu i pàgina web) en un termini breu de temps. I, alhora, que millori els recursos que posa a l’abast dels grups de l’oposició, per fer efectiva la seva tasca diària de gestió municipal.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada