L’Ajuntament de la Ràpita liquida el pressupost del 2008 amb superàvit

L’Ajuntament de la Ràpita ha donat compte de la liquidació del pressupost del 2008, en sessió extraordinària de ple,  que dóna com a resultat un romanent líquid de tresoreria de 2.627.124 euros.

L’alcalde del municipi, Miquel Alonso, assegura que “tenim un equilibri pressupostari important perquè disposen d’un romanent positiu i perquè, en aquests moments, el que deu l’ajuntament és inferior al que li deuen”. El romanent de crèdit total, de 9.552.203 euros, contempla una diferència de 4 milions d’euros entre els pagaments i els ingressos pendents per part del consistori rapitenc.

Concretament, les obligacions pressupostàries pendents de pagament pugen 3.216.190 euros, mentre que els ingressos pressupostaris  pendents de cobrament sumen 7.085.816 euros. Això vol dir que, segons afegia Alonso, “un cop cobréssim els ingressos pendents, incrementarem el romanent de tresoreria en 4 mil euros”.

Amb el romanent líquid de tresoreria resultant de l’exercici pressupostari del 2008, el consistori farà front al  pagament de despeses procedents de  l’exercici anterior i que estaven fora de pressupost, com és el cas de les derivades de la organització de les semifinals i la final de la Copa Catalunya de futbol. En aquest sentit, el consistori ha aprovat un reconeixement extrajudicial de crèdit  per valor de 798.650 euros, amb els vots favorables del PSC, ICV i PP i l’abstenció de CIU, ERC i UMdC.

L’oposició ha criticat que el govern municipal faci ús sovint d’aquesta fórmula per pagar factures de despeses fora de pressupost.

A finals d’aquest mes de febrer, l’Ajuntament de la Ràpita té previst aprovar inicialment els pressupostos municipals del 2009, en una sessió plenària dedicada exclusivament a aquest punt.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada