Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, vint anys fent popular la música tradicional

Imatge dels components actuals del grup de folk tortosí Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries: Artur Gaya, Quique Pedret, Jordi Fusté, Sergi Molina, Josep Lanau, i Quique Pellicer.

El grup de folk tortosí prepara un nou disc per a la primavera i dos espectacles per celebrar les dues dècades d’història

(ACN).- Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, ‘els Quicos’, estan d’aniversari i aquest dissabte commemoren els vint anys de la seva primera actuació. Va ser el 15 de desembre de 1992, com recorda Artur Gaya, “l’any de les Olímpiades”, que ell i Xavi Borràs, que durant cinc anys va interpretar el paper del Noi, van fer una actuació al bar ‘La Finestra’ a la travessia de la Parra de Tortosa. L’objectiu del grup ha estat sempre treballar per recuperar i difondre la cultura popular, la jota, cançons sobre reflexions socials, i fer que la música tradicional tornés a ser popular. En aquests vint anys han publicat onze treballs i obtingut premis Enderrock i Altaveu, entre altres.

Una cantada a la plaça Ramon Cabrera a la mateixa hora i a tocar del lloc on fa vint anys Quico el Célio i el Noi van fer la primera actuació donarà el tret de sortida a la commemoració de les dues dècades d’història del grup de folk més popular de les Terres de l’Ebre. Com explica Gaya, el grup va sorgir arran de la interpretació del personatge de Quico el Célio que ja veien en un espectacle de carrer del Carrilet, on també participava Xavi Borràs. “Vam pensar de fer un espectacle de petit format recuperant la figura d’aquell cec del segle XIX que era el veritable cronista del que passava als pobles, i que anava acompanyat del seu pigall”, detalla.