El productes agroalimentaris propis del Montsià,tenen qualitat,però són poc coneguts.

L’ oli és el que en surt més mal parat

(Redació/J.Roig).-“Els principals productes agroalimentaris que es produeixen a la comarca del Montsià tenen molta qualitat, però no es coneixen suficientment per part dels consumidors”. Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi realitzat per l’empresa DALEPH dins del projecte Montsià Actiu del Consell Comarcal del Montsià.

Les conclusions d’aquests dos estudis han estat extretes a partir de 606 enquestes realitzades a consumidors de les zones comercials de Barcelona, Lleida, Castelló i Madrid i, entre les opinions, destaca que els cinc  productes estudiats (clementines, arròs, peix, oli i flor de sal) s’associen amb productes de qualitat, frescos i no manipulats, però que no es coneixen ni es presenten de forma atractiva.

Segons aquestes mateixes enquestes, la producció de clementines s’associa amb la zona de Llevant; mentre que a l’hora de comprar arròs el consumidor es fixa en el tipus (basmàtic, bomba, …) més que la zona de producció.

També s’identifiquen l’arròs i el peix com a productes de la zona, mentre que es desconeix la producció l’oli de qualitat al Montsià. Pel contrari, el producte de la flor de sal impacta entre els consumidors i demanen on comprar-la.

Tenint en compte aquests paràmetres, la gerent de l’àrea de comerç de DALEPH ha ressaltat la poca notorietat d’aquests dels cinc productes agroalimentaris estudiats i ha apuntat com a principals conclusions la necessitat de realitzar una promoció conjunta entre institucions públiques i  empreses privades dels sectors agroalimentari i turístic, ja sigue a través
d’events o de la recerca de canals de nous canals comercialització conjunts.

També s’apunten els museus, els centres d’interpretació o les oficines de turisme com espais públics on es puguin promocionar i vendre els productes agroalimentaris de la comarca.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada