El Govern millora el centre històric d’Alfara de Carles, al Baix Ebre

Imatge actual del carrer Major d' Alfara.

(J.Roig)

L’actuació s’inscriu en el protocol de col·laboració d’aplicació de l’1% cultural signat pels departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya

L’Institut Català del Sòl, INCASÒL, ha iniciat les obres de la renovació i millora del carrer Major i la plaça Major d’Alfara de Carles.

Els treballs consisteixen en la renovació del paviment, actualment molt desgastat. Així com la substitució dels serveis i la incorporació de nou mobiliari urbà. Concretament, l’actuació ha previst la demolició dels paviments existents i col·locar-hi un de nou amb materials de formigó i pedra de la zona, a ser possible de la mateixa pedrera que hi ha al municipi.

Pel que fa als serveis, el projecte preveu la renovació de la xarxa d’aigües pluvials, conduint-les fins a les cotes més baixes i connectant-les amb la riera; la xarxa d’aigües residuals, la xarxa d’aigua potable, les connexions d’electricitat, l’enllumenat públic, la xarxa de telefonia i la de megafonia. També s’incorporaran nous elements de mobiliari urbà, recuperant els bancs d’obra de la plaça Major, col·locant noves papereres i una font.

El projecte està promogut per l’Ajuntament d’Alfara de Carles, la Direcció General d’Arquitectura i Paisatge, la Direcció General del Patrimoni Cultural i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural. Les obres, adjudicades a l’empresa ENCOFRATS I SERVEIS GÜECHE SL, compten amb un pressupost de prop de 300.000 euros i finalitzaran el segon trimestre de 2011.

El municipi d’Alfara de Carles, a la comarca del Baix Ebre, està situat al peu del massís dels Ports de Beseit, actualment Parc Natural i zona especial d’interès paisatgístic. El poble es va formar a l’entorn d’una antiga teuleria, l’activitat de la qual va arribar als màxims cap al segle XIII quan es van establir noves teuleries a l’entorn, com la que hi ha a uns dos quilòmetres al sud del poble. A causa de l’epidèmia del 1479, els supervivents de Carles es van traslladar a Alfara, el 1480, amb l’autorització del vicari general de Tortosa.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada