Biblioteca, Infocentre i Punt d’Informació Juvenil de Santa Bàrbara es fusionen i es converteix en l’Smartcentre

P1090138

1ª planta de l’Smartcentre (Foto: J.Roig)

P1090139

Zona TIC (Foto:J.Roig)

P1090150

Nou aspecte de la biblioteca a la segona planta (Foto:J.Roig)

 

 

 

 

 

 

Des d’aquesta setmana ja està obert al públic i properament es posarà en marxa també un ampli ventall d’activitats com club de lectura, taller de memòria, cursos de formació, etc.

(J.Roig/T.G./AdSB).-Des del passat dilluns,  la normalitat a tornat a la Biblioteca de Santa Bàrbara, al Punt d’Informació Juvenil  i, al fins ara anomenat, Infocentre del nostre poble.

I és que des del passat dia 15 de Setembre i coincidint amb l’inici del curs escolar, aquests tres serveis obrien portes a  les renovades  instal•lacions que s’han adequat a l’antic Centre Cultural que, a partir d’ara passa a denominar-se Smartcentre, un anglicisme que segons explicava Guillem Gaya, responsable de la Biblioteca,va ser proposat per l’àrea de noves tecnologies amb l’ intenció de denominar un espai “intel•ligent” que aglutina els diferents serveis que oferia, fins ara i per separat, el Centre Cultural .

Així dons,  la nova distribució d’aquest espai es divideix en 3 aules: l’aula de formació, l’aula polivalent amb un espai coworking i una tercera aula on estarà ubicada la biblioteca infantil i juvenil, l’espai de connectivitat, el Punt TIC, l’espai d’informació juvenil, l’espai UOC, l’espai ACTIC, l’espai d’ocupació i el taulell d’informació i recepció com a punt de proximitat amb les persones que accedeixen a l’Smartcentre.

A la primera planta es troba ubicada la biblioteca d’adults que consta de diferents espais com el de revistes i diaris, l’espai de connectivitat, l’espai de promoció, l’espai d’audiovisuals, un despatx i una aula d’estudi on es troba tota la informació i documentació de col•lecció local.

Guillem explicava que aquest nou enfocament únic dels diferents serveis, també es visualitzarà en la distribució del personal que el gestiona. En principi hi haurà una persona a cada planta, tot i que properament la distribució de tasques es correspondrà a la planificació elaborada pels propis treballadors  i segons les necessitats “perquè totes les persones que hi treballem estem preparades per a fer de tot” deia.

Segons l’ajuntament, lo que es pretén des de l’Smartcentre  és donar resposta a les demandes i necessitats de la ciutadania, i per això els serveis tradicionals que s’oferien de Biblioteca, Infocentre i Punt d’Informació Juvenil s’han fusionat per acomplir 3 objectius principals: unir a la comunitat en un lloc amigable, cultural i tecnològic, millorar els serveis per atraure a nous públics i promoure l’adquisició de coneixements i aprenentatge.
Un pla que contempla també  la realització mensual d’un ampli ventall d’activitats com club de lectura, taller de memòria, cursos de formació, contacontes, activitats juvenils, jocs de taula, la nostra història planera, moments històrics peculiars, activitats TIC, activitats extraescolars, programes d’inserció laboral, a més d’activitats puntuals que s’aniran realitzant en diferents períodes de l’any.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada