Godall organitza el proper dissabte la Tercera Trobada de jota

Jota Godall-Ll. Peinado

Està previst que hi participen vuit grups de dansa de diferents municipis  d’ una i altra banda del Riu Sènia.

(T.G./ J.Roig) El proper dissabte 22 de Setembre Godall serà la capital de la jota de les Terres de l’ Ebre ja que,dintre d ‘aquest circuit de trobades que s’ organitzen per tot el  territori,el municipi serà qui acollirà la Tercera Trobada de Grups de Jota.

La festa de balls tradicionals està organitzada pel grup local de jota i la seua presidenta, Luisa Peinado ens explicava que està prevista la participació de vuit o nou grups de balladors de jota procedents de d’ Amposta,Benifallet,Paüls,Santa Carles de la Ràpita,Sant Jaume,Traiguera,Pinell de Brai ,Sant Rafel del Riu i Godall.

Els balls començaran a la plaça Major a les quatre i mitja de la tarda ,tot i que prèviament i durant tot el mati ja hi hauran diferents activitats com ara tallers artesanals, sessió de batucada  i cercavila amb tots els grups participants.

Peinado deia que la jota de Godall s’ havia deixar de ballar i gairebé perdut  des de feia més de vuitanta anys ,però que  des de el 2007 s’ ha pogut tornar a recuperar gràcies  l’ interès d ‘alguns veïns del poble  i estudiosos del tema.

La presidenta del grup de jota de Godall acabava definit la jota del seu poble com una ball elegant ,enèrgic i que invita a ballar.