Alfred Blanch investit alcalde amb un acte tens i amb retrets.

Per segon cop consecutiu, Alfred Blanch serà alcalde de Santa Bàrbara, aquest cop ha necessitat el suport dels republicans per accedir a l’alcaldia.

Blanch va rebre els quatre vots del seu grup i dos més d’ERC. El MAP votava a favor de la seva representant Isabel Garcia i el PP i PSC votaven en blanc.

La nova corporació està formada per Alfred Blanch, Antonio Ollés, Laia Pla i Ana Panisello de Junts X Santa Bàrbara; Manel Crespo i Elen Esterlich d’ERC; Joaquim Martí i Àngels Bayerri del P.P; Isabel García i Adrià García del MAP i Eva Franch del PSC.

(L.P.R) Dissabte en el marc del Museu de la Vida a la Plana, es constituïa el nou ajuntament. Presidia la taula Isabel Verge Secretària de l’ajuntament, acompanyada d’Adrià Garcia el regidor de més edat del MAP i Joaquim Martí el més jove del PP.

L’acte va transcorre amb tota normalitat fins a l’hora dels parlaments, on es va donar veu als diferents representants de cada grup.

La primera a intervenir fou Eva Franch del grup del PSC qui després fer una retrospectiva dels inicis del poble i agrair el suport dels votants, es va preguntar “si tenim prou orgull de poble i ens sentim prou cohesionats? Recordant la importància de treballar per fer-lo gran i creure en ell”. En el seu discurs, va fer referència a la igualtat d’oportunitats per a tothom, el diàleg i respecte.

El MAP (Moviment Alternatiu Planer) la seva representant, Isabel García,  va agrair a gent que els ha donat suport, al·ludint que “treballarem des de l’oposició fent polítiques constructives[…]on tots els planers i planeres estarem representats”.

El líder el PP va preferir enfocar el seu discurs fent una lectura de les darreres eleccions municipals i de la disgregació del vot. Joaquim Martí, qui va fer la proposta d’un govern de consens, liderat per Blanch, amb la representació de tots els partits polítics, feia al·lusió a la pèrdua de vots com a símptoma de què el poble volia un canvi; “no ens val l’excusa de la fragmentació política […] el fet de perdre gairebé 400 vots amb 4 anys, creiem , no és per aquest motiu, és l’únic poble del Montsià que no ha aconseguit majoria absoluta”. Segons Martí, “el pacte que demanava, hauria permès a tots els partits i les diferents sensibilitats tindre l’oportunitat de saber com funciona l’ajuntament, amb Blanch com alcalde”.

Les crítiques del PP, també van adreçar-se a ERC recordant, que en una primera reunió amb l’alcalde no van demanar la comissió de govern, sinó que ho van fer en una segona, quan el líder del PP els va fer palès de la importància de formar-ne part.

Martí exposava fent al·lusió al 155 “No podem parlar de llibertat quan privem de llibertat als altres això no és el que el poble va elegir a les urnes […], el motiu de no entrar al govern ha estat personal” Matí va fer referència a  la paraula Utopia al·ludint a “un projecte difícil de realitzar però no impossible, no ens heu donat ni a nosaltres ni al poble, l’oportunitat de fer-ho, el pacte que heu fet no deixa de ser utòpic, esperem que funcioni”.

L’Alcalde va respondre-li dient que “no era el moment de fer aquesta deliberació política, però si vostè ho ha considerat oportú,  li hem deixat la llibertat d’expressar-se” Blanch va insistir en què volen un canvi en la forma de treballar i que no han tingut mai res ni en contra d’ell ni la seva família “si no s’ha arribat a un pacte amb el seu grup, és pel motiu que vostè ja sap, és el PP i han estat empresonant polítics durant molt de temps”.

Manel Crespo d’ERC, al seu torn, va explicar que és el primer cop que formen part del govern “un repte que afrontarem amb ganes de fer-ho el millor possible, perquè el poble estigui satisfet de la nostra tasca” Crespo va aprofitar per contestar a Martí “el motiu és el 155 no tinc res més a dir”.

El darrer discurs fou el de l’alcalde, qui va recordar “la composició sortida de les urnes ens ha de fer  més plurals… una pluralitat que ens ha de fer avançar i créixer com a poble a base de diàleg, acords, transparència… Entre tots cal fer un front comú per arribar als grans acords”.

La nova corporació està formada per Alfred Blanch, Antonio Ollés, Laia Pla i Ana Panisello de Junts X Santa Bàrbara; Manel Crespo i Elen Esterlich d’ERC, Joaquim Marti i Àngels Bayerri del P.P; Isabel García i Adrià García del MAP i Eva Franch del PSC.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada