Baltasar nega que el Govern vulgui transvasar el Segre i reitera que defensarà el cabal de l’Ebre aprovat pel Parlament

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha negat que el Govern planegi transvasar el Segre interconnectant la seva conca amb la del riu Llobregat. Baltasar ha reconegut que aquesta és una de les propostes plantejades en el marc del debat obert en la Taula de l’Aigua però que, en cap cas, el Govern l’ha recollida ni preveu portar-la a la pràctica. El conseller ha respost així a les acusacions de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), que ha acusat obertament al Govern de ‘culminar’ els transvasaments que plantejava el PP i no defensar el cabal del tram final de l’Ebre. Un extrem que també ha negat, tot assegurant que l’executiu només defensa la proposta aprovada pel Parlament.ACN

És totalment incert’, ha declarat el conseller des de Tortosa, just poques hores després que la PDE fes públic un comunicat on retreia obertament al Govern treballar ja en el transvasament del Segre cap a l’àrea metropolitana de Barcelona en la forma d’una interconnexió de la seva conca amb la del Llobregat, segons es desprén de les propostes estudiades per la Taula de l’Aigua.

‘Hi ha hagut un debat sobre l’aigua durant un any i mig i hem tingut milers de propostes. És un procés participatiu i recull tot el que es planteja. Això no vol dir que ni l’assumim ni la proposem’, ha explicat Baltasar, tot indicant que la del Segre era un plantejament ‘minoritari’ aparegut en aquest ‘procés democràtic’ com el possible transvasament del Roina. ‘No ho acceptem en cap cas’, ha sentenciat.

El conseller, però, ha hagut també de sortir al pas de les acusacions de la PDE contra el Govern, en considerar que no defensa el cabal mínim ambiental suficient per al riu Ebre –tot acceptant únicament els 100 metres cúbics per segon actuals- i que la seva voluntat és ‘culminar’ els transvasaments que projectava el govern del PP. ‘El cabal ambiental que defensa el Govern és l’aprovat per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre. És l’única xifra amb la qual es mourà el Govern’, ha assegurat.

Amb tot, Baltasar ha qualificat les acusacions de ‘prejudici’, tot assegurant que les negociacions sobre el cabal del tram final de l’Ebre, en el marc de la redacció del Pla Hidroloògic de Conca, encara no han començat.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada