UP anuncia que denunciarà una Cadena de la gran distribució per frau en l’ etiquetatge d’ oli d’ oliva

cetrill-oli

Unió de Pagesos ha convocat per aquest dimecres a les 11.00 hores del matí una acció de protesta davant el Carrefour de Reus  per anunciar que presentarà una denúncia, davant l’Agència Catalana de Consum, per frau al consumidor en l’etiquetatge d’oli d’oliva per part d’una cadena de la gran distribució.

El sindicat exposarà el resultat dels anàlisis de diversos olis comercialitzats per una gran superfícies comercial i si s’ajusten a l’etiquetatge normatiu. Amb aquesta denúncia, el sindicat vol reclamar que es garanteixi el dret del consumidor a una informació adequada en l’etiquetatge de l’oli d’oliva, així com el dret del productor a percebre el valor afegir del seu producte.

D’altra banda, el sindicat també va denunciar la situació de crisi de preus que pateix el sector productor d’oli d’oliva i va reclamar que s’investigui un possible abús de posició dominant al mercat de les grans cadenes de distribució.

El sindicat adverteix que la situació crisi de preus del sector de l’oli no es deu a un desajust entre l’oferta i la demanda i que només es pot explicar per un canvi en les estratègies de compra per part de la distribució. Unió de Pagesos també va demanar la intervenció immediata de les autoritats de defensa de la competència, de fraus alimentaris i de protecció dels consumidors, tan estatals com autonòmics.