La ràdio de Santa Bàrbara, altaveu del crèdit de síntesi

  Mig centenar d’alumnes de tercer d’ESO donen a conèixer el seu treball a través de La Plana Ràdio.
Enguany als habituals informatius, biografies musicals i entrevistes que havien de preparar els nois i noies, s’hi ha sumat un debat o col•loqui radiofònic.

capturada(J.Roig).-Gairebé 50 alumnes de l’Ies Les Planes de Santa Bàrbara van passar pels estudis de La Plana Ràdio entre els dies 15 i 16 de Març per tal de presentar el treball que han preparat del seu crèdit de síntesi que pren com a model el mitjans de comunicació i concretament la ràdio municipal.eso 2
Per fer-ho, els nois i noies formen grups de 4 o 5 persones que han de triar, segons les seues preferències i aptituds, entre diferents disciplines periodístiques : Informatiu, Entrevista, Musical i enguany s’ha incorporat també un eso 1Col•loqui o Debat. Després han de cercar material, estructurar-lo, redactar-lo i finalment presentar-lo en aquest programa especial , tutelats pel personal de l’emissora.
El programa es va emetre entre les 9 i les 11 del matí i van participar un total de 10 grups del 3er. A B i C d’ESO que van presentar un informatiu diferent cada dia, van entrevistar al ramader Vicent Machancoses i als germans Jordi i Ramón Grangé, empresaris locals de la construcció, van debatre sobre temes com el destí o el Pla Hidrològic de l’Ebre i van treballar les biografies de grups com Queen i Green Day o intèrprets com Melendi i David Bowie.

Aquest és el novè any en que la direcció de l’ institut tria la comunicació com a tema per al treball del crèdit que han de preparar els seus alumnes i que confia en La Plana Ràdio per a la seua divulgació.

El personal de l ‘emissora, un any més, valora molt positivament aquest tipus de col•laboracions entre la ràdio publica i els diferents ens del municipi, perquè creu que, com en el cas que ens ocupa, és una eina i un al•licient que permet al col•lectiu poder difondre el treball dels alumnes a tot el poble i pobles veïns, posant en valor el seu esforç i augmentant l’ interès dels equips per aconseguir-ne la màxima qualitat. Consideren també que el seu pas per la ràdio municipal pot ajudar als joves a vèncer timideses i agafar seguretat a l’hora de parlar en públic.