L’Ies Les Planes de Santa Bàrbara disposa d’un aula d’excel•lència per als alumnes més brillants del centre.

marta

Marta Tena, coordinadora pedagògica Ies “Les Planes” de Santa Bàrbara. (Foto M. Tena)

(J.Roig/T.G.).-La idea és dotar de recursos als millors alumnes del centre que sovint han de baixar el seu rendiment per poder anar al ritme de la resta de la classe. Bàsicament aquesta és la filosofia amb la que, aquest curs, s’ha creat al Institut de Santa Bàrbara l’aula anomenada “d’excel•lència” .
Marta Tena, que és la coordinadora pedagògica del centre, explicava que l’aula d’excel•lència pretén incentivar als alumnes més brillants, ja que, habitualment, es dediquen més recursos als alumnes que van més lents en el cicle formatiu. Per això es va creure convenient crear aquesta aula especial amb la que, mitjançant  una sèrie d’activitats especials, com treballs d’ampliació i investigació, elaboració de vídeos o anàlisis d’obres literàries etc.., els alumnes de 3er i 4art, poden avançar en l’adquisició de coneixements especials que acabaran millorant, encara més, les seues notes. Cal destacar que per poder accedir a aquest curs, els alumnes han de tenir ja un mínim d’excel•lents i una mitja de notable.

Tena, comentava, que per acabar d’incentivar l’esforç extra d’aquests alumnes, es vol buscar la implicació dels ajuntaments per a que aquests alumnes tinguin algun tipus de reconeixement amb descomptes, per exemple, en les instal·lacions municipals (piscines, zona esportiva, etc…), mentre que des del centre se’ls farà una orla especial a final de curs i s’intentarà organitzar una sortida que permeti aprofundir en alguna de les matèries tractades.”L’aula pretén sobre tot que l’alumne brillant no s’avorreixi i que al mateix temps serveixi d’exemple e incentiu, per a la resta” deia la professora.

Aquest complement educatiu es du a terme a través d’una plataforma a Internet i actualment l’estan realitzant un total de 15 alumnes de 3er i 4art amb l’ intenció d’anar-ho ampliant a la resta de cursos del centre, gradualment . Tena també explicava que la voluntat de  l’ institut planer és la de presentar-ho a la comunitat educativa,com una bona pràctica docent, a la resta de centres.