L’IRTA provarà la gallinassa i els purins com a adob orgànic a les Terres de l’Ebre

gallinasaL’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) provarà en unes parcel·les experimentals del Baix Ebre i el Montsià com funcionen la gallinassa i els purins com a adob orgànic.

Concretament, la prova es farà en unes 60 finques (d’entre 2 i 4 hectàrees de superfície) de conreu d’arròs i olivera, tot i que en un futur es preveu ampliar-ho a la resta de cultius de les Terres de l’Ebre. El punt

I el resultats d’aquestes proves han de servir per millorar la fertilització agrària a l’Ebre i protegir els recursos hídrics. «L’objectiu és que els pagesos tornen a valorar els adobs orgànics i a establir un circuit entre ramaders i productors amb el mínim cost possible», va explicar el director dels serveis territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Antoni Espanya, que ahir, juntament amb la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, va presentar el pla de millora de la fertilització dels Baix Ebre i Montsià al sector.

En aquestes dues comarques es generen anualment un volum de 400.000 metres cúbics de purins i unes 150.000 tones de gallinassa. Un volum que podrien absorbir les 80.000 hectàrees de conreu que hi ha al Baix Ebre i Montsià.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada