“La estratègia de madam Bretó” un curt protagonitzat per una coneguda planera viatja per diversos festivals .

Fotograma de “La estratègia de madam Bretó” (Foto:Z.Roselló)

Zoraida Roselló,productora d’ orígens planers,està treballant en un projecte per retratar la quotidianitat del vida d’ un poble petit. com Santa Bàrbara

Per a la gent de ciutat hi ha molts elements d ‘aquesta rutina que els hi semblen surrealistes,diu l’ operadora.
(J.Roig/T.G.).-Retratar  el dia a dia d’ un poble ,amb la seua gent i les seues costums,aquest és bàsicament  l’ objectiu del treball que els darrers mesos està portant a terme  Zoraida Roselló Espuny,barcelonina de pares planers i amb una forta vinculació  a Santa Bàrbara.
Zoraida és Llicenciada en Geologia però ,ara fa cinc anys, va decidir decantar la seua vida professional cap al món del audiovisual començant a treballar en la localització,contacte  i gravació de tots aquells aspectes de la vida del poble que,per a nosaltres són habituals,però que per a la majoria de la gent de ciutat són sorprenents.”Per a uns amics meus que van venir al poble fa un temps,fins i tots surrealistes” deia Rosselló, qui confessava que aquesta anècdota va ser la que la va  espentejar a treballar amb aquest projecte de llarg recorregut.

Entre tot el material que ha anat gravant els darreres anys,va decidir, fa un mesos, preparar el primer curtmetratge que es titula “La estratègia de madame Bretó”,inspirada en la veïna del nostre poble Lolita Bretó i el potencial humorístic que,segons deia Zoraida, li va descobrir mentre li ensenyava a parar una “ratera”  de més de 150 anys d’ antiguitat.

Amb aquest curt,Zoraida es va presentar fa unes setmanes i per primer cop,al reconegut festival de curtmetratges  “Alcances” a Cadis, i ara es presentarà a ”MiradasDoc” de Tenerife,al “Videomodro” a Bilbao i fins i tot tindrà una projecció internacionals amb la seua participació al  “Estetic Film Festival” a York,Regne Unit.
La idea final de Zoraida  però ,és acabar fent  una llarg metratge sobre el poble i aquests personatges quotidians  que a gravat i amb els que encara segueix treballant,per retratar,com diem, aquestes aspectes del nostre dia a dia,que per habituals,pot ser s ‘ens escapen als que vivim als pobles petits.