Santa Bàrbara acull demà una jornada tècnica sobre l’olivera

olivesAquest dijous  17 de setembre a les 17.45 hores i al Centre Cultural, tindrà lloc la primera jornada tècnica sobre el cultiu de l’olivera a Santa Bàrbara.

La jornada està organitzada per l’oficina del Departament d’Agricultura i Ramaderia del Montsià amb la col•laboració de la Denominació d’Origen Protegit de l’oli del Baix Ebre – Montsià i l’Ajuntament de Santa Bàrbara.

La Jornada és una proposta feta des de el Departament d’ Agricultura a les Terres de l ‘Ebre  que pretén abordar algunes de les problemàtiques que està patint ara mateix el sector de l’ oli.

Així , desprès de la presentació  de la Jornada que correrà a càrrec de Antoni Espanya Forcadell, director dels Serveis Territorials del DAR a les Terres del Ebre, el primer tema que es tractarà serà “Ajuts PAC a l’olivera. Pagament únic” que explicarà Milagro Voltes Buxo-Duce, cap del Servei d’Ajuts al Sector Ramader.

A partir de les set de la tarda,el  tècnic de l’Associació de Defensa Vegetal del Baix Ebre-Montsià , Enric Pedret  parlarà sobre  el control del fong causant de les olives sabonoses.

La darrera xerrada serà a les 19.45 h. impartida per Juan Porta Ferré i  Juanjo Duatis Monllau, tècnics de l’Associació de Defensa Vegetal del Baix Ebre-Montsià que parlaran sobre plagues i productes fitosanitaris.

El regidor d’ Agricultura de Santa Bàrbara ,Jordi Roè es mostrava satisfet de que el municipi aculli aquesta Jornada  Tècnica sobre l’ Olivera i destacava l’ importància de la mateixa , afirmant que de vegades “cal canviar hores de treball per hores d’ aprenentatge que al final poden acabar beneficiant econòmicament al pagès ”