Se’n van, però no se’n van del tot

XIQUETS1

Aquest diumenge, més de 50 músics es trobaran per commemorar el 40 aniversari dels Xiquets Grup Balmes de Santa Bàrbara.

El grup de cornetes i tabals va plegar ara fa deu anys, però el retrobament per acompanyar l’aniversari de les majorets els va animar a reeditar la trobada per celebrar les 4 dècades de la seua creació.

(J.Roig/T.G.).-Pot semblar una paradoxa celebrar l’aniversari d’una entitat que ja no existeix com a tal, però de vegades la voluntat de les persones que hi van formar part, la nostàlgia o l’ implantació que va tenir al seu entorn més immediat, pot provocar situacions com la que es viurà a Santa Bàrbara aquest proper diumenge, 19 de juny quant la banda de Cornetes i Tabals “Xiquets Grup Balmes torni a reviure per unes hores per tal de celebrar els 40 anys del seu naixement.
I és que, encara que l’entitat va fer la seua darrera actuació oficial el desembre de l’any 2006, ara fa dos anys i amb motiu d’acompanyar a les majorets de Santa Bàrbara pel seu 40 aniversari, es va tornar a reunir un bon grapat de músics de la banda revifant les ganes de retrobar-se quant es complís també el seu, cosa que succeeix aquest 2016.
Per aquest motiu i des de fa uns mesos, els antics músics estan assajant per que els puguem tornar escoltar aquest diumenge , segurament ja per darrera vegada, en un acte simbòlic que, tal com explicava la darrera presidenta que va tenir l’entitat i promotora del retrobament, Marisin Accensi, no serà tot lo lluït que haurien desitjat per les dificultats que ha hagut per poder coordinador els tempos dels assajos, però que portarà de nou a la banda a fer una petita actuació a la plaça Major primer i al poliesportiu municipal desprès, per acabar amb un dinar de germanor amb musics, familiars i simpatitzants.

Per celebrar aquest singular aniversari, en el que està previst que hi participen més de 50 músics entre cornetes i tabals, es comptarà també amb la col•laboració la desfilada de les majorets de Santa Bàrbara que d’aquesta manera els tornaran l’acompanyament d’ara fa dos anys.
Accensi es mostrava escèptica sobre la possibilitat de que aquest retrobament pugues provocar la resurrecció de la entitat tot i que els músics ara estan amb ganes, però “ en lo que m’ha costat arribar aquí, de moment sortim el diumenge i desprès ja ho veurem”, deia.