Salvadó, valora la sentència del Contenciós administratiu que avala la política dels bous a les Terres de l’Ebre

El delegat del Govern, Lluís Salvadó, va presidir ahir  dimarts, 15 de juny, la sessió mensual del Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

Una sessió marcada, d’una banda, la sentència del Jutjat de lo Contenciós Administratiu núm. 6 de Barcelona, que ha desestimat el recurs de l’Associació Nacional per a la Protecció i el Benestar dels Animals (ANAPBA) de 21 d’octubre de 2008 per la celebració de les festes dels bous d’Alcanar i de Camarles d’aquell mateix any. De l’altra, pels inicis del nous treballs de contenció de la plaga del cargol poma al Delta de l’Ebre.
Així, el Contenciós Administratiu ha fallat en la sentència desestimar el recurs contra les actes administratives, ja que les autoritzacions que tramet el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre és un acte reglat que s’ha de concedir sempre que reuneixi els requisits legals per a la seva concessió.
En aquest sentit, el Contenciós ha dictaminat, pel que fa a les autoritzacions dels bous del 10 al 18 de maig de 2008 a Alcanar i les dels correbous dels 22, 23 i del 25 al 28 de juny del 2008 a Camarles, que “es tracta d’actes reglats als quals s’ha d’atorgar necessàriament l’autorització si compleix la normativa reguladora i, segon, perquè el correbous, al contrari del què al•lega la protectora no està prohibit per llei, sinó ans al contrari, ja que no estan prohibits en el cas que no es faci mal als animals i que es tracti de festes tradicionals”.
A més a més, la sentència afegeix que en l’esmentat cas, “cal descartar el mal als animals segons l’informe veterinari, ja que només es valora una petita rascada a un bou al pujar al camió i una lleugera epitaxi en un altre”

Davant aquesta sentència, el delegat del Govern explicava que “tot i que aquest recurs contenciós administratiu formalment anava adreçat a uns espectacles concrets, en el fons pretenia posar en qüestió la legalitat dels bous a les Terres de l’Ebre. Ara però, el Jutjat de lo Contenciós no fa més que avalar la gestió que des del Govern a les Terres de l’Ebre en fem de la festa i la tradició dels bous”.
Salvadó també afegia que “continuarem treballant en aquesta línia de compliment estricte del marc legal vigent, encetada amb el Manual de bones pràctiques, per mantenir la tradició dels bous a les nostres terres i assolir el grau de benestar més elevat per als animals” .

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada