Es renova l’enllumenat del Carrer Major, amb una subvenció de la Diputació.

Només 40 de les 87 poblacions sol·licitants han aconseguit la puntuació mínima requerida per poder rebre aquesta subvenció, entre elles Santa Bàrbara. 

(Redacció) La Diputació de Tarragona ha atorgat una subvenció a l’Ajuntament de Santa Bàrbara per la renovació de tot l’enllumenat del carrer Major. D’aquesta manera es  substituiran totes les lluminàries de vapor de sodi de 100W per unes noves de tecnologia LED de 40W.

L’àrea del Servei d’Assistència Municipal (Unitat de Medi Ambient, Salut Pública, Enginyeria Municipal i Territori) de la Diputació de Tarragona convoca les subvencions per a la implantació de mesures recollides als plans d’acció d’energia sostenibles (PAES) dels ajuntaments adherits al pacte d’alcaldes i alcaldesses.

En aquest sentit l’ajuntament va aprovar i enviar el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) i, a l’Annex 1 FITXES DE LES ACCIONS, on hi consta l’acció amb codi A21/B21/10 substitució de les làmpades de l’enllumenat per altres de més eficients (VSAP / LED). La substitució de les 70 lluminàries del carrer Major suposarà una despesa de subministrament i muntatge que ascendeix a uns 15.800 euros aproximadament (IVA inclòs) i la subvenció cobreix el 95% d’aquesta quantitat. A canvi es generaran uns estalvis de 27.480 kWh/any, o el que és el mateix, uns 3.300 € anuals

Les instal·lacions d’enllumenat públic del municipi de Santa Bàrbara tenen aproximadament un total de 1.780 punts de llum distribuïts en quinze (15) quadres que alimenten tota la xarxa d’enllumenat públic.

Des de l’any 2015 l’ajuntament de Santa Bàrbara està adherit al pacte d’alcaldes i alcaldesses per tal de combatre l’escalfament global, derivat de la utilització d’energia i consum de productes i serveis.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada