La PDE demana que la Comissió per a la Sostenibilitat tracti l’estat del Pla de Conca de l’Ebre i la proposta de cabals

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha sol·licitat formalment que la Comissió per a la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, que es reunirà el pròxim divendres 19 de març a Amposta, inclogui com a punt de l’ordre del dia l’estat del Pla de Conca de l’Ebre i la inclusió de la proposta de cabals ambientals en aquest document. La PDE, membre de la Comissió, creu que el fet que en la reunió estiguin presents alts càrrecs del Ministeri de Medi Ambient, de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), de la conselleria de Medi Ambient, i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) fa que sigui ‘el moment apropiat per parlar del nou pla de conca’.ACN

Segons ha explicat la portaveu de la PDE, Susanna Abella, la convocatòria de la reunió de la Comissió per a la Sostenibilitat només tenia previst tractar el projecte de la descontaminació del pantà de Flix (Ribera d’Ebre) i els plans de restitució que s’han de signar. ‘Seria inconcebible que es faci una reunió de la Comissió sense parlar dels cabals’, ha afegit el portaveu Manolo Tomàs.

Amb tot, i prèvia a la reunió de divendres, la PDE ha estat convocada d’urgència dimecres 17 de març a una reunió a Madrid amb la presidenta de la societat estatal Acuamed, Marta Morén. ‘És el primer cop que des del Ministeri volen parlar amb nosaltres i hi anirem amb l’objectiu que es detallin el calendari i el text del nou pla de conca de l’Ebre, i de com participarà la societat civil en l’aplicació del pla’, ha manifestat Tomàs.

Tomàs ha recordat que la Comissió Europea ja ha advertit el govern espanyol que està incomplint els terminis d’elaboració del pla de conca, així com l’aplicació de la Directiva Marc d’Aigües. A més, la PDE ha valorat positivament un informe del Defensor del Poble, Enrique Múgica, sobre ‘Aigua i ordenació del territori’ on insta el govern espanyol a no fer plans hidrològics sense cabals ambientals. ‘Curiosament és el defensor del poble qui ho diu. Això referma la postura de la PDE i ens dóna arguments jurídics per aconseguir-ho’, ha insistit el portaveu.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada