Els afectats per la secció de crèdit de l’Aldea demanen més transparència sobre la situació econòmica de la cooperativa

Es mostren descontents després de conèixer que no es farà el segon pagament en els propers mesos perquè cal esperar un pla de viabilitat

Part dels afectats pel bloqueig dels comptes de la secció de crèdit de l’Aldea s’han mostrat del tot insatisfets amb el resultat de la reunió que es va celebrar amb d’Institut Català de Crèdit i els responsables cooperativistes.

Els afectats esperaven rebre informació sobre els resultats de la pre auditoria que s’ha dut a terme a la cooperativa però asseguren que es va resoldre cap dels seus dubtes. De moment, s’ha aturat el segon cobrament que, segons el calendari inicial de pagaments, es preveia per aquest primer trimestre de 2012. Per al cobrament dels dipòsits a termini caldrà esperar a tenir un pla de viabilitat de la cooperativa que es presentarà el 31 de març.

La cooperativa de l’Aldea condiciona el retorn dels diners de la secció de crèdit a l’elaboració d’un pla de viabilitat

Els tècnics contractats per l’entitat tenen previst presentar el document abans del pròxim 31 de març i el Govern demana més calma als impositors afectats

La cooperativa de l’Aldea (Baix Ebre) presentarà abans del 31 de març un pla de viabilitat per garantir la continuïtat de la seva activitat i possibilitar, així, el retorn dels diners que encara continuen bloquejats per la secció de crèdit de l’entitat. Aquest és el full de ruta que la directora de l’Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA), Divina Alsinet, ha transmès als afectats diluint l’anunci inicial de poder disposar de tots els dipòsits en pocs mesos. El Govern continua considerant que la cooperativa és viable però adverteix que la recuperació dels estalvis bloquejats dependrà de la continuïtat de l’activitat i ha tornat a demanar paciència als impositors.