El Mossos investiguen si les restes humanes trobades al Mas de Barberans són les de l ‘ancià desaparegut al 2008.

Foto del sr.Joan Subirats Ventura, de 94 anys, veí de Mas de Barberans i que va publicar l' Ajuntament del Mas de Barberans en motiu de la seua desaparació al 2008.

L ‘alcalde del municipi diu que si es confirma que corresponen a Joan “serà un descans per al poble i per a la familia

(J.Roig).-
Tal i com vàrem informar  el passat divendres   en una nota d’ urgència,un caçador va localitzar dijous al vespre el cadàver d’una persona que estava en avançat estat de descomposició i que segons explicava l ‘alcalde del municipi Josep Maria Lleixà podria correspondre a Joan Subirats Ventura, conegut amb el sobre nom de “el maco”un veí de la població, de 94 anys, que va desaparèixer el 22 d’octubre de l’any 2008, quan va sortir a buscar bolets.
Ara i segons van confirmar ahir els Mossos d’Esquadra,els agents de la Policia de la Generalitat estan duent a terme diverses proves amb l’objectiu de verificar la identitat de la víctima, després que s’ha descartat per complet que es tracti d’una mort violenta. Fonts properes al cas van informar que el caçador que va descobrir el cos ja ha prestat declaració davant dels Mossos, que, al seu torn, han pres mostres d’ADN a diversos familiars del veí que va desaparèixer amb l’objectiu de confirmar-ne la identitat.
Cal recordar que aquell moment, la desaparició de l’ancià va mobilitzar tot el poble, ja que els veïns van organitzar batudes per trobar-lo sense que aquestes donessin cap resultat. L ‘alcalde del Mas de Barberans deia que l ‘ancià era una persona molt coneixedora del terme ja que havia estat pastor  i curiosament se’l va trobar a un lloc on ell,habitualment,anava a buscar bolets i que ja havia estat rastrejat en el seu moment quant se’l va estar  buscant al 2008.
Si finalment es confirma que les restes trobades són les del Joan “serà un descans per als familiars i per al poble,perquè en aquell moment,desprès de buscar-lo sense  èxit ens va quedar a tots una sensació amarga” concloïa l ‘alcalde masover.