L’IES Les Planes s’organitza internament per no perdre un grup`de 4rt. d’Eso

capturada

Façana principal Ies Ls Planes (Foto Street View)

Ha començat el curs amb menys alumnes i han perdut un professor i mig.

L’ Institut va rebre el curs passat la millor puntuació en la valoració que Inspecció fa per valorar el funcionament de la comunitat educativa dels centres

(J.Roig/T.G.).-El passat dilluns l’IES Les Planes de Santa Bàrbara iniciava amb normalitat el curs 2016/2017, un curs que, com indicava el director del centre, Rafel Roig, s’inicia amb vuit alumnes menys que l’any passat i es queda amb 280 matriculats i un grup menys d’Eso que els curs anterior. Això ha obligat a fer un esforç suplementari a la plantilla de professors, que enguany és de 28 docents, per poder recuperar aquest grup de forma “extraoficial” i a nivell intern, llevant hores de direcció i coordinació, per poder dedicar-les a donar classe  a un tercer grup de 4rt d’Eso format per alumnes que ja arrossegaven unes necessitats educatives especifiques des de 1er.

La pèrdua d’un grup oficial i la voluntat de seguir donant continuïtat formativa especifica a aquest alumnes ha generat la pèrdua d’un professor i mig respecte al curs anterior quan es disposava d’una plantilla de 30.

Roig explicava que el centre seguirà implementant les aules d’excel•lència als cursos de 3er. i 4rt. però que, amb l’actual plantilla de la que disposen, no poden posar en marxa més projectes al centre. Si que volia destacar el reconeixement que se’ls ha fet per part del departament d’Inspecció d’Ensenyament que valora tots aquells aspectes que afecten les comunitats educatives  i en la que l’IES Les Planes, el darrer curs, va obtenir una nota de 4 sobre 4.

El director de l’ Institut planer també va informar dels canvis que hi ha hagut al sí de l’AMPA de centre que ha renovat part de la junta, tot i que encara no s’han produït els nomenaments dels càrrecs de direcció.