Els alumnes de Santa Bàrbara, com a la resta de territori, avui tornen a classe.

Al nostre poble els alumnes es trobaran amb el nou aspecte que té el passeig de les Escoles, en el tram que dona a la façana principal del centrepasseig escoles

(J.Roig/T.G./ACN).-El curs escolar comença aquest dilluns a Santa Bàrbara, igual que a les Terres de l’Ebre, i amb un lleuger increment d’alumnes però també de docents. Segons les dades presentades la passada setmana pel Departament d’Ensenyament, aquest curs, al conjunt del territori s’han matriculat 29.005 alumnes, un 1,92% més que el curs anterior. Com passa a tot Catalunya, l’alumnat creix en totes les etapes, excepte en educació infantil que davalla, majoritàriament a P3 per la caiguda demogràfica però també pels moviments de població. Aquest curs també s’incrementa la plantilla de docents als centres públics amb 2.248 professors, 37 més que el curs anterior. D’altra banda, Ensenyament també va informar de l’ampliació de la formació professional dual en col•laboració amb empreses del territori que aquest curs arribarà a les quatre comarques.

Concretament a les Terres de l’Ebre el curs comença avui amb 547 alumnes més que l’any anterior, el que representa prop d’un 2% d’increment. Dels 29.005 alumnes que acolliran el centres ebrencs aquest curs, 5.410 ho faran al cicle infantil, 10.834 a primària, 7.146 a secundària, 2.042 a batxillerat, i 3.573 als cicles formatius. D’aquests, un 87,60% és alumnat obligatori de l’escola pública, i un 12,40% de la concertada.

Per comarques, el Baix Ebre aglutina 13.387 alumnes, el Montsià 11.045, la Ribera d’Ebre 3.155, i la Terra Alta 1.418.

Una altra de les característiques d’aquest curs després d’alguns anys de reducció o manteniment, la plantilla de docents creix lleugerament, en concret un 1,67%. En total hi haurà 2.248 mestres i professors , 37 més que el curs anterior i que es distribueixen en: 1.161,5 a infantil i primària, és a dir, un poc més de la meitat i 1.006 a secundària i 80,5 a altres.

Al nostre poble, els alumnes es trobaran avui en el seu primer dia de classe amb el nou aspecte que té el passeig de les Escoles, en el tram que dona a la façana principal del centre i desprès de les obres d’arranjament i millora que s’han fet aquest estiu i de les que destaca una tanca a la vorera per delimitar l’espai on els nens deixen les bicicletes, amb l’objectiu de què no tinguin accés directe a la calçada per on hi ha una gran afluència de trànsit rodat, sobretot en època de collita.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada