Les imatges de la Festa -Dijous 14 de Juliol-(S ‘escapa una vaqueta de la plaça de bous)

 

Diada de la paella al Poliesportiu.(Foto T.Gine)

(J.Roig).-També en el nostre post d ‘aquest divendres  us mostrem algunes imatges  de la jornada festiva d ‘ahir,en l ‘apartat  “Galeria d’ Imatges “ d ‘aquesta mateixa pàgina.Avui no massa,la veritat.

No disposem  d’ imatges,(de moment), del tema noticiable que,sense cap dubte,va ser el destacat de la jornada festiva d ‘ahir : un bou s ‘escapa de la plaça. Els esdeveniments van ser tant ràpids com inesperats i no ens va donar temps a “immortalitzar” els fets….si algú o va poder fer…agrairíem el document gràfic.
La ramaderia de Germans Benavent,guanyadora l ‘any passat del concurs que organitzen els taurins planers ,ens estava donant una bona tarda de vaques quant de sobte,cap a les 8 de la tarda l ‘animal que estava  fent gaudir al públic amb les seues envestides i carreres per la plaça va  abocar-se amb les potes de davant a la protecció d’ una de els carretes de la primera fila,i ajudant-se  amb les potes de darrera, amb una agilitat increïble  ,botava  a dalt i immediatament es tirava al carrer per emprendre una carrera d ‘escapada en direcció cap a la zona del Centre Cultural i les Escoles. L’ animal,perseguit per un eixam d’ aficionats, va acabar refugiant-se a l’ interior del bloc de pisos que hi enfront mateix del la Llar de Jubilats .Afortunadament aquest fet fa facilitar el que  els responsables de la comissió taurina poguessin controlar l ‘animal que va tornar a ser portat a la plaça desprès  de fer-lo entrar  a la camioneta  de transport .
Per sort ,tot  va quedar en  un ensurt i uns moments de nervis, ja que,que sapiguem no hi va haver  danys a les persones,encara que la “tarda horribilis” no havia acabat .
Una estona després de la vaca escapada i quant des de la comissió s’ intentava portar el bou “cerril “ per desencaixonar-lo al mig de la plaça ,mentre es preparaven els cavalls per arrossegar   el  ”calaixó”  sembla que els animals s’ haurien espantat  ferint  una persona que va tenir que ser trasllada en ambulància fins a l’ hospital de Tortosa.
En no disposar d ‘ambulància a la plaça de bous  i  tal com mana la normativa,  no es va poder treure cap animal més fins que aquella va tornar,més d’ un hora després. La comissió  de bous i per  tal d ‘entretenir al públic que s’ ho va prendre amb prou tranquil•litat ,va decidir avançar el començament dels “correbous amb “carretilles” per als més menuts  .
Finalment  la accidentada tarda taurina va acabar amb el bon regust que ens va deixar la popular vaca “Niebla” possiblement una  de  les més aplaudides de les festes per les  carreres inacabables,salts i cabrioles amb que va  recompensar  tant als “toreros ” com al públic que,estoicament va aguantar fins a quarts d’ 11 per  veure el bou embolat  ,el “cerril” “Marisquero” comprat per la comissió.
Abans de tantes “emocions”,la protagonista va ser la paella…la Diada de la Paella amb la convocatòria al Poliesportiu Municipal d’ un bon nombre de públic que van competir per veure quina era la millor…encara que totes devien d ‘estar prou bones,perquè segons ens van dir,no en va sobrar gaire,d ‘arròs. De fet i segons fons municipals les paelles inscrites s ‘apropaven a les 200 lo que ens pot fer pensar que el nombre de persones que en van gaudir podria superar les 800.
Finalment,la jornada no va acabar sense gaudir d’ un altra nit de ball. Tot i va costar un poc al principi,els balladors i balladores (els de sempre) van acabar-se animant   i ballant al compàs de l conjunt “Harlem’s”.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada