Els “sanfermins” arriben a Santa Bàrbara

"Encierro planer".Els "bous" corren cap a la plaça darrerà un estol de nens.

Ni els mateixos organitzadors s ‘esperaven la força de la convocatòria que va tenir  ahir a la tarda la proposta  de córrer un “encierro” a l ‘estil  dels  “santfermins” pamplonesos  segons que ens explicava un dels membres de la comissió de bous.
Lo cert és que a les 6 de la tarda la plaça de l’ Alto estava plena de camises blanques i mocadors roijos amb un estol de nens i nens disposats a corre davant del 6 o 7 “Braus bous amb rodes” que van fer les delícies de grans i petits. Seria aquest un dels actes destacats de la jornada festiva d ‘ahir a Santa Bàrbara que va seguir amb una magnifica tarda de bous en el Segon Concurs de Ramaderies amb la demostració dels animals de “Lo Xarnego”.Va ser la primera  tarda que van sentir aplaudiments desprès de l ‘intervenció d ‘alguns dels astats .Això ens podria fer pensar que hauria estat una de les millors que,de moment,han passat per la plaça.

Els bous van seguir ja per la nit,en aquest cas bous més fàcils de torejar des de un plat amb l ‘estofat preparat per l ‘argiñano planer  Fermin “lo pulit”.Un cop més,la nit del bou estofat va convocar una part important de la població,encara que pot ser per les modificacions introduides per l ‘organització en el plantejament de la festa ,donava l ‘impressió,(al menys algunes que vam recollir) de que enguany i va haver un poc menys de gent que en edicions anteriors. Pot ser perquè estarien més repartits per diferents carrers i no tan concentrats a la plaça major i adjacents. Sigui com sigui,lo cert és que els 500 kg de bou van fer les delícies,com sempre, dels comensals.

Primer Classificat Concurs de Tractoristes 2010
Primer Classificat Concurs de Tractoristes 2010

Prèviament a tant de bou,ahir dimecres,els més menuts,segons hem  sentit dir,van gaudir d’ un mati  amb jocs,parc,carrusel i activitats festives destinades a que es passessin un bon mati de festa,mentre el tractoristes deixaven pas a les noves  generacions,als més joves , en el pòdium de l’ habilitat demostrada al concurs de tractoristes que organitzen els pagesos planers cada any i dintre la Festa Major.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada