Les “escoles noves” de Santa Bàrbara celebren avui 25 anys

El director adjunt dels Serveis Territorials d’ Ensenyament presidirà l ‘acte.

Dos mestres del col•legi han composat una cançó especial per a l’ ocasió que cantaran els alumnes de sisé.

 

Aula de chiquetes a les escoles velles,cap a l 'any 1928

(J.Roig).-Fa pocs dies informàvem de que el Ceip Jaume Balmes de Santa Bàrbara , editaria una revista especial  amb motiu del  25 aniversari del nou edifici de les escoles que es commemora enguany.
Fent un poc d’ història cal recordar que ,el 12 d’ Abril de l ‘any 1987 ,Joan Guitart  ,aleshores Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya , inaugurava les recent acabades  obres  del  nou col•legi, aixecat sobre el mateix solar  on  havia estat l ‘antiga escola que va haver de ser enderrocada completament ,en comprovar-se  que l ‘estat  de conservació de l’edifici  no garantia la seguretat  del alumnat ni dels docents.
Aquest curs dons  s’ han complit 25 anys d ‘aquella efemèride  i per aquest motiu,la direcció i els docents del Centre  organitzaran aquest divendres i a partir de les vuit de  la tarda   un seguit d actes  commemoratius als que ,entre altres personalitat s’ ha invitat al director adjunt dels Serveis Territorials d’ Ensenyament , Francesc Benet ,a la inspectora  adscrita al centre ,Josepa Vilurbina i a l ‘alcalde del municipi,Jordi Boronat.

Cèsar Roig,director del centre deia també que a l ‘acte s’ ha invitat a celebrar l ‘efemèride a tot l ‘alumnat que ha passat per les escoles  al decurs d ‘aquest quart de segle i molt especialment a algunes de les persones que estaven relacionades, d’ una manera o d’ un altra, amb l ‘escola en el moment que es va tenir que prendre la decisió del canvi. Així han estat invitats ,Paco Ferre,aleshores Cap dels Serveis Territorials de Cultura,Florinda Escudé,que era la directora del col•legi  en aquella data ,Joaquin Balagué que era el president de l’ Apa i l ‘alcalde en aquell moment,Josep Bertomeu.
A part dels parlaments i intercanvi d’ obsequis commemoratius ,l ‘acte tindrà un marcat caire emotiu amb l ‘exposició de fotografies que fan un recorregut   per l’ historia recent del centre o la projecció de tres breus documentals sobre les escoles,també hi haurà una exhibició de batuka a càrrec d ‘alumnes del centre  i com a fet singular,els alumnes de sisé cantaran una cançó dedicada a l ‘escola que ha estat composada per a l’ ocasió per dos mestres del centre. Lluis Fernández ,el mestre de música n’ ha fet la lletra i Albert Reverter,tutor de tercer,la música.
L ‘acte acabarà amb un brindis d ‘aniversari i el repartiment , entre els  ex alumnes, d’ un exemplar del número especial  de la revista que s’ ha editat per a l’ ocasió.

1 resposta
  1. Raul
    Raul says:

    Aquest es el apartat que e escollit per disculparme del meu deficien catala que utiliso en els petits comentaris de la Plana Radio,finalment e obtat per un mal catala avans del bon castella.Pocs van ser els anys que vaig anar a l´escola publica en Espagna, encara que els meus recors son molt bons. Don David, Don Pepe,els companys,la separacio entre chics i chiques,els cucs urticaris que caien dels cuatre pins que i avien,els tacots de tinta,les estirades de orelles pels mestres,els castigs al pasillo,el cara al sol que cantavem tots els matins,les coles per rebre un moci de fromage i un got de llet en polvo etc..etc. i naturalmen l´ensenyament nera tot en castella.

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada