Els espais Snoezelen arriben a l’Àrabia Saudí amb la planera Ma. José Cid.

  La Psicòloga planera Ma. Jose Cid Rodríguez és la presidenta d’ISNA Espanya i ha viatjat a Arabia Saudí per explicar els espais Snoezelen

(LPR)La visita va realitzar-se entre els dies 12 i el 19 d’Abril,  on Maria José Cid, presidenta ISNA Espanya i altres membres d’ISNA Internacional, van participar  en diferents esdeveniments a Arabia Saudí.

Tots van ser convidats al Fòrum 2019 sobre la salut i la rehabilitació celebrada a la Ciutat saudí de Hail. Maria José Cid, presidenta d’Isna Espanya, va realitzar una conferència explicant el model residencial per a persones adultes amb  discapacitat intel·lectual.

El dia 19 d’abril, en Ryahd, va tenir lloc una jornada on la psicòloga va realitzar una  conferència sobre “Com enfrontar-se a les alteracions de conducta en persones amb autisme i discapacitat intel·lectual”. De fet hi ha aeroports que ja disposen d’espais Snoezelen i l’Arabia Saudí vol invertir amb aquest tipus de projectes amb finalitats terapèutiques.

Els espais Snoezelen són espais destinats a proporcionar a les persones estímuls sensorials que els faciliten una sensació de benestar a partir de la estimulació o relaxació, depenent dels objectius. A l’estat Espanyol a partir de l’any 2000 van començar-se a implantar aquestes espais, ampliant els serveis. Entre els elements que s’utilitzen en aquests espais hi figura la llum, el so, les olors i també experiències tàctils diverses.

En aquesta trobada també hi van ser presents diferents  membres d ‘Isna Internacional: Maurits Eijgendaal (President ISNA. Dinamarca), Ad Verheul (Holanda), Hanne Holmer (Dinamarca), Anthony McCrowitz (Estats Units) i Maria Jose Cid (Espanya).

PODEU ESCOLTAR L’ENTREVISTA AL SEGÜENT ENLLAÇ:

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada