La Unió Musical Jaume Balmes celebra les noces d’argent.

El primer acte commemoratiu tindrà lloc el dissabte 25 d’abril i portarà al nostre poble a la Lira Ampostina.
Paco Casado, president de l’entitat musical planera, deia que al decurs de l’any hi haurà més actes per celebrar l’aniversari. El més immediat, i que encara no volia descobrir, serà el 9 de Maig.

20150409_094455

Marc Subirats, director i Paco Casado, president de l’entitat musical planera. (Foto:J.Roig)

(J.Roig).-La Banda de Música de l’Unió Musical Jaume Balmes de Santa Bàrbara, va néixer oficialment el 16 de desembre de l’any 1989, Aquesta és la data de l’acta de l’entitat en la que surt, per primer cop, amb el nom d’Unió Musical Jaume Balmes. El projecte va tirar endavant amb inquietud  dels veïns del poble per disposar d’una banda local de música.
Un dels principals impulsors del nou projecte i president de l’entitat durant aquest quart de segle, ha estat Paco Casado Pla, qui explicava, des de l’emissora municipal, la voluntat que hi ha per celebrar d’una manera especial aquests 25 anys, comptant amb el suport  econòmic  de l’ajuntament, ja que, d’altra manera, seria molt complicat poder dur a terme actuacions com la que preparen per al dia 25 d’abril  i que portarà al nostre municipi la veterana i popular banda,La Lira Ampostina.
Casado deia que hi ha preparats més actes especials, per exemple per  al dia del copatró Sant Gregori, al mes de Maig, però no volia encara avançar quins perquè “ falta acabar de lligar-ho i ha de ser una sorpresa”, deia.
L’escola de música de l’entitat també encetarà el proper dilluns la seua setmana d’audicions, emmarcada dintre de les Jornades Culturals que Santa Bàrbara inaugurarà el proper divendres. L’escola municipal de música “Germans Arasa- Los Flarets” oferiran audicions per part dels alumnes de l’escola al mateix centre  i en obert per a tots els que hi vulguin assistir.