Rosa Vandellos serà la pregonera de les Festes del Mas de Barberans

Demà dissabte  es presenta el llibre “Les Iaies masoveres”

Els balls i 4 dies de bous a la plaça portàtil ,els plats forts de les primeres festes majors que es celebren al Montsià

(J.Roig).-El Mas de Barberans és el primer municipi de la comarca del Montsià en celebrar les seues Festes Majors,coincidint  tots els anys al voltant del 25 d’ abril,dia de Sant Marc  ,patró de la localitat.

A més a més,la tradició marca que el pregó de Festes es faci una setmana abans del començament de les mateixes,per això,aquest diumenge a les set  i mitja de la tarda la ex directora adjunta dels serveis territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre   i mestra,Rosa Vandellós serà l ‘encarregada de pronunciar el de les Festes Majors 2011.
Celi Lleixà,regidora de Festes del Mas de Barberans explicava que des de fa anys  l’ ajuntament escull una persona vinculada al municipi i en el cas de Rosa conflueix,d’ una banda els seus orígens masovers i d’ altra el càrrec que va ocupar fins al gener del 2011 i que va ser clau per poder aconseguir unes escoles noves per la poble.

El dia pregó s’ aprofita també per presentar a les pubilles de les Festes i per inaugurar l ‘exposició que tots els anys es presenta al museu de la Pauma i que enguany es titula “Les Joies Masoveres”.
El dissabte i de manera excepcional enguany, s’ aprofitarà també per presentar el llibre “Iaies masoveres” que han editat s ‘associació de Dones del municipi amb la col•laboració de l ‘ajuntament i que es un recull de vivències d’ un grup de dones  grans sobre temes relacionats  amb la pròpia experiència i la  vida diària.

La Festa Major pròpiament, començarà el divendres 22 d ‘abril i destaquen els balls que organitza la comissió de festes al local del “Centro” que enguany,per cert,s’ ha engrandit  amb les obres d’ ampliació que s’han pogut fer gràcies a l ‘adquisició d’ un immoble confrontant i que permetrà una major capacitat a la sala.

El segon plat fort de les festes del Mas de Barberans són els bous. Un any més i a la plaça portàtil que es muntarà per a l’efecte es faran quatre dies de bous,del 28 d ‘abril a 1 de maig. Dos bous embolats els dies 29 i 30 d ‘abril,dia que és farà també el concurs de retalladors  i el concurs de ramaderies  el primer de maig amb la participació de tres de les més conegudes  ramaderies del territori

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada