La banda de Cornetes i Tabals vol celebrar el seu 40é aniversari

DSC_0005_1

Marisin Accensi (Foto:T.G.)

Dissabte hi ha convocada una reunió, oberta a tot hom, per decidir què, com i quant es farà.
La banda planera , dissolta des de l’any 2006, es va tornar a agrupar momentàniament ara fa dos anys, per acompanyar a les majorets amb motiu del seu aniversari.
(J.Roig/T.G.).-El dilluns 4 de Desembre de l’any 2006, festivitat de Santa Bàrbara, patrona del nostre poble, la Banda de Cornetes i Tabals Xiquets Grup Balmes feia la seua darrera actuació desprès de 30 anys d’història i èxits. L’acomiadament coincidia, paradoxalment, amb la celebració del seu 30 Aniversari.
Ara, una dècada desprès es vol tornar a reunir els músics per tal de commemorar el 40 aniversari de la banda, animats sobre tot per la resposta que va tenir la trobada esporàdica que, a les Festes Majors de l’any 2014, va tornar a reunir als músics per tal d’acompanyar els grup de majorets que celebraven també,en aquella ocasió, els seus 40 anys.
La promotora del rencontre és Marisin Accensi, darrera presidenta que va tenir l’entitat qui, recolzada per antics músics i membres de la seua junta, ha convocat a ex músics, membres de juntes i públic en general a una reunió que tindrà lloc aquest dissabte a les set de la tarda i al Centre Cultural per tal d’intentar organitzar un acte commemoratiu, sigui en forma d’actuació o senzillament una trobada.

Accensi deia que li agradaria que l’acte comptes amb la participació dels 18 membres fundadors, tot i que sap que serà difícil pels problemes de salut d’alguns d’ells . També la qüestió organitzativa és difícil perquè, com hem dit, la Banda de Cornetes i Tabals, com a tal ja no existeix, per això subratllava que la reunió de demà és important i oberta a tot el poble per intentar trobar la millor manera de celebrar l’efemèride.

Tot i que la reunió es convoca especialment per recollir i contrastar idees, la ex presidenta deia que l’acte que es faci hauria de ser a meitat del mes de juny, igual que es va fer quant es va celebrar el 25é aniversari, perquè desprès ja venen les festes Majors, vacances, etc..i és més difícil trobar una data que vagi bé a la majoria. Així dons, tot els poble està convocat demà a les set de la tarda per intentar “recuperar” encara que sigui per unes hores aquesta formació musical que tants èxits i campionats va aconseguir al decurs dels seus 30 anys d’existència portant el nom del nostre poble per tot el pais.