Quatre usuaris de Santa Bàrbara gaudeixen del nou servei de Teràpia Ocupacional d’APASA ubicat al nostre poble.

apasa

Usuaris i tècnics del centre Apasa a Santa Bàrbara (Foto: AdSB)

La instal·lació és una extensió del Centre Apasa d’Amposta i pretén apropar el servei als usuaris de la comarca.

Està ubicat provisionalment a la sala d’actes del Centre Cultural i té una capacitat per a 24 persones, tot i que de moment, solament l’utilitzen 14.

L’ intenció de l’entitat i de l’ajuntament, en un futur indeterminat, és que el Centre s’acabi convertint   en una  Residència per a persones amb discapacitat psíquica

L’ajuntament cediria,  per a la seua construcció, el terrenys que hi ha entre el Cap i la Llar d’infants

(J.Roig).-Des del passat 1 de Desembre i com ja vam informar en el seu moment, Santa Bàrbara disposa d’una extensió del  servei de Teràpia Ocupacional d’APASA, ubicat temporalment a la sala d’actes de l’Smarcentre, antic Centre Cultural.
Un servei que té la seua sèu central a Amposta  i que està dirigit a facilitar a les persones destinatàries una atenció diürna de tipus rehabilitador per tal que puguin assolir, dins les possibilitats personals, la seva màxima integració social i laboral i que té per objectiu aconseguir la potenciació i manteniment de les capacitats de les persones ateses.

Montse Rodríguez, com a responsable de l’àrea de Serveis Socials del nostre poble, informava fa uns dies, que el centre acull actualment 14 persones, tot i que té una capacitat per a 24. D’aquestes 14, quatre són de Santa Bàrbara, lo que permet evitar a aquets usuaris, tenir que desplaçar-se fins a Amposta amb la lògica satisfacció que això a produït a aquestes famílies.

Rodríguez afegia que la previsió és que aquest servei, ubicat, com hem dit, de manera temporal al Centre Cultural es pugui acabar convertint en una  Residència per a persones amb discapacitat psíquica al municipi. Aquesta és la intenció de Apasa, perquè el centre d’Amposta se’ls hi queda petit,  i la voluntat de l’ajuntament de Santa Bàrbara que ho veu com una oportunitat per a crear nous llocs de treball al poble.

De totes maneres,  no es tracta d’un projecte a curt termini, deia la regidora, perquè lo primer que cal és que l’entitat trobi finançament per construir l’edifici , però lo que si que té clar el nostre ajuntament és on ubicar-la, encara que es tindrà que fer una modificació de la tipologia urbanística dels terrenys, es cedirien  els solars que hi ha entre el CAP i la Llar d’infants, “on ja es va projectar anys enrere la Residencia per a la Gent Gran”  recordava Montse Rodríguez

El servei de teràpia ocupacional  Santa Bàrbara fou inaugurat per part de la presidenta d’APASA, la senyora Mercè Barberà, la directora dels serveis territorials del Departament de Benestar Social i Família, Sra. Manolita Cid i les autoritats locals, a principis del passat mes de Desembre.

2 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada