En marxa una nova edició del programa “Treball i Formació” 2015-2016

treballweb_EDITORA9808EDITORA_8262

Interior de l’Hotel d’Entitats (Foto:AdSB)

A Santa Bàrbara a permès contractar un altre treballador  per poder finalizar les obres de l’Hotel d’Entitats.
Tot i això, l’alcalde planer lamenta que no es pugui contractar més personal per les dificultats contractuals que genera la normativa actual i la poca flexibilitat que permeten les bases de les convocatòries del SOC, sobretot als municipis petits.

(AdSB/J.Roig).-A finals del passat mes de Novembre es va iniciar a Santa Bàrbara una nova edició del programa Treball i Formació. Aquest programa, impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, gestionat des del Consell Comarcal del Montsià i coordinat amb l’Ajuntament de Santa Bàrbara, ofereix la possibilitat a persones en situació d’atur de realitzar un treball remunerat amb la combinació formativa. Per a aquesta edició, la tercera ja al nostre municipi amb la denominació de Treball i Formació, es va realitzar la demanda d’una persona major de 45 anys en situació d’atur, amb experiència prèvia al sector de la construcció i sense ingressos de cap tipus. Seleccionat el candidat, es va iniciar el projecte anomenat “Construcció de l’hotel d’entitats de Santa Bàrbara – fase 2”.

Tal i com s’informa des de la pàgina web de l’ajuntament, els darrers anys, els diferents projectes d’ocupació impulsats des del SOC han donat feina a moltes persones aturades del nostre poble, principalment del sector de la construcció, un dels sectors que majors índexs d’atur presentava entre la població activa planera. Ja l’any passat, es va contractar a un peó de construcció per realitzar la primera fase del mateix projecte i, per a aquest any, s’espera finalitzar amb el suport d’un treballador més mitjançant aquest programa.

Segons s’explicita a la mateixa nota, per a l’alcalde del municipi, Alfred Blanch, aquests programes són fonamentals per tal de poder donar feina a persones, moltes d’elles qualificades, i que malauradament es troben en situació d’atur. Al mateix temps, l’alcalde lamentava no poder contractar més personal, degut entre altres a les dificultats contractuals que sofreixen els ajuntaments per part de la normativa actual (tot i que l’Ajuntament ho podria fer igualment), així com les traves per part del Servei d’Ocupació de Catalunya que, si bé és positiu que continuï fomentant aquest tipus de programes, hauria de plantejar una major flexibilitat per a municipis petits, així com poder optar a altres grups de treballadors/es en situació d’atur que, pels paràmetres establerts a cada convocatòria, no poden entrar-hi.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada