L’alcalde d’Alcanar reclama a l’oposició “lleialtat institucional” per poder fer front al cas dels apartaments il·legals

 

Foto: Ple Alcanar

El jutjat de Tarragona ja hauria rebut i notificat a les parts el decret d’alcaldia que trasllada a la promotora la responsabilitat de restablir la legalitat urbanística

 

Alcanar (ACN).- L’alcalde d’Alcanar (Montsià), Alfons Montserrat (ERC), ha reclamat als grups municipals de l’oposició -CiU, PP i PSC- “lleialtat institucional” per poder fer front al procés judicial obert per l’anul·lació de la llicència de 32 apartaments a la urbanització de Serramar que pot acabar suposant la seva demolició. L’equip de govern ha donat compte aquest dijous al vespre en un ple extraordinari del decret d’alcaldia emès la setmana passada per traslladar la responsabilitat de restituir la legalitat urbanística a la promotora Turov, SL i durant el qual els regidors de l’oposició han optat per no intervenir. Segons Montserrat, el jutjat de Tarragona ja hauria rebut i notificat el decret a les parts.

La tensió en l’ambient polític local que envolta el procés judicial que pot acabar suposant l’enderroc dels dos blocs i possibles responsabilitats milionàries per al consistori continua creixent, tot i el silenci d’alguns dels seus protagonistes. Després de recordar que l’equip de govern no va fer ús polític de l’ordre d’execució de la sentència, tot i tenir-ne coneixement abans de les eleccions al Parlament, Montserrat ha retret a “determinats” grups de l’oposició la manca de “lleialtat institucional” per haver-lo acusat d’utilitzar el cas com una “cortina de fum” i com a generador de “titulars” per tapar altres aspectes de la gestió.

“Hem intentat estar a l’altura de l’exigència institucional que ens obligava, intentant defensar el millor que podíem els interessos de l’Ajuntament d’Alcanar. Demano a l’oposició reciprocitat”, ha declarat. Tot refermant la seva aposta per mantenir la línia de treball “des de la maduresa i el respecte a la institució”, l’alcalde ha advertit que el cas de Turov, SL és fruit “de la manera de fer urbanisme d’una època determinada i podria tenir un abast més gran”, en referència a les més de 50 llicències que l’informe pericial encarregat pel jutge va detectar que van ser concedides seguint el mateix criteri, aplicant una densitat d’edificació i una tipologia urbanística que sobrepassava considerablement la permesa pel planejament. Un fil que els veïns afectats no descarten estirar si, finalment, se’ls acaben enderrocant les cases.

Silenci de l’oposició

De fet, els grups ara a l’oposició i alguns dels seus màxims representants van participar activament en el cas dels 32 habitatges amb la llicència anul·lada. L’alcalde que la va aprovar el juliol de 2003, Ricard Bort, és l’actual portaveu municipal del PSC a l’oposició. El projecte, a més, es va tramitar quan PP i CiU governaven amb independents i l’actual portaveu popular al consistori, Josep Beltran, era regidor d’urbanisme. Ni Bort, ni Beltran ni el portaveu de CiU, Ivan Romeu, han volgut intervenir durant el ple, ni després a petició dels mitjans. “No faré declaracions per l’interès del poble d’Alcanar”, s’ha excusat, novament, el regidor del PP i exresponsable d’urbanisme.

En paral·lel a l’àmbit institucional, Montserrat ha explicat que el jutge del Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona que va ordenar l’execució de la sentència ja ha rebut i notificar a les parts -la mateix promotora i la veïna demandant, María Antonia González- el decret d’alcaldia aprovat pel consistori traslladant a Turov, SL la responsabilitat de restaurar la legalitat urbanística amb la presentació d’un projecte abans de dos mesos. “Ara poden passar dues coses: que ningú digui res i sigui la promotora que en dos mesos executi i desenvolupi el seu projecte o que una de les parts no estigui d’acord i demani que sigui l’Ajuntament”, ha apuntat. La promotora i la demandant disposarien, a partir d’aquesta setmana, de cinc dies hàbils per manifestar-se al respecte.

El consistori continua reiterant que ha de ser l’empresa promotora i constructora la responsable de reconduir la situació. Especialment, després que dels 24 pisos i 20 aparcaments venuts entre octubre de 2004 i novembre de 2007, un mínim d’onze habitatges i nou aparcaments es traspassessin quan el jutge ja havia declarat nul·la la llicència, al novembre de 2006.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada