Inici de curs “normal” a l’ institut però sense poder aplicar encara el programa “1×1”

Foto LPR.-Ies Les PlanesSi ahir parlàvem de l ‘inici de curs a al Ceip “Jaume Balmes” del nostre municipi,avui és el torn per parlar del de l’ IES “Les Planes”   de Santa Bàrbara que també la setmana passada posava en marxa un curs marcat  per les novetats. Una de les més destacades,  l’ aplicació del programa “1×1” posat en marxa pel Departament d’ Educació i que consisteix en aplicar les noves tecnologies als àmbits educatius.
Concretament els alumnes de 1er ,2òn i 3er del  centre  disposaran aquest curs  d’ un ordinador personal per a cadascun i els llibres tradicionals seran canviats per altres de digitals als que es podrà accedir des de un portal informàtic creat pel mateix departament per a tal efecte.
Rafel Roig,el director del centre explicava que el curs va començar amb normalitat, tret precisament  de que ,de moment, els alumnes han de seguir  les primeres classes del curs  ,amb els mètodes tradicionals,llibreta i llapis,ja que els sistema informàtic  està tenint alguns problemes que telefònica està intentant resoldre amb celeritat. Roig afegia que també estan tenint problemes per accedir al portal oficial per poder aconseguir les llicencies per utilitzar els llibres digitals.
Tot i això,Roig esperava que els problemes es poguessin resoldre aquesta mateixa  setmana .
El director de l’ IES “Les Planes”  pensa també que haguera estat més prudent retardar un any el començament de l ‘aplicació d ‘aquesta nova metodologia educativa,sobre tot per a que els docents estiguessin més preparats.
En quant a altres  dades del centre educatiu planer ,Roig explicava que enguany han tingut una lleugera baixada d’ alumnes i seran un total de 281,repartits  entre ESO amb 240 i Batxillerat que aplega els 41 restants.
Respecte al professorat,Roig agraïa als Serveis Territorials l ‘augment de plantilla desprès de la retallada que van patir el curs passat. Enguany l’ institut te 36 professors i professores, 4 dels quals a temps parcial. La ràtio ,assegurava el director, està dintre dels paràmetres de secundaria  ja que tenen una mitjana de 25/27 alumnes per aula.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada