La finca del Violí pot convertir-se en un dels atractius turístics de Sant Jaume d’Enveja

Llacuna_alfacada

Restauración del hábitat y gestión de dos lagunas del Delta del Ebro: Alfacada y Tancada.( Foto:IRTA)

 

Joan Castor Gonell diu que aquest estiu començaran els treballs de restauració de les llacunes de l’Alfacada i Tancada.

L’Institut Català del Sòl va cedir fa 3 anys l’ús de la finca el Violí per dur a terme el projecte de restauració i gestió de l’hàbitat de les llacunes Alfacada i Tancada.
(J.Roig/T.G.).-L’any 2012 es signava un conveni entre el departament de Territori i Sostenibilitat i l’Obra Social de Catalunya Caixa mitjançà el qual s’establia la cessió per un període de 20 anys de la finca anomenada el Violí inclosa dins l’espai PEIN Xarxa Natura 2000 del Delta de l’Ebre. Una finca amb una superfície de 64 hectàrees i que s’incorporava en la seva totalitat al projecte europeu LIFE+DELTA-LAGOON de restauració i gestió de l’hàbitat de les llacunes Alfacada i Tancada situades a la costa del delta de l’Ebre, en el terme municipal de Sant Jaume d’Enveja.

Ara, aquest és un dels grans projectes amb el que l’ajuntament de Sant Jaume d’Enveja confia per poder convertir aquest espai en un dels atractius turístics del municipi.
Joan Castor, alcalde de Sant Jaume d’Enveja, i en declaracions a La Plana Ràdio, avançava que aquest estiu començaran els treballs per fer visitable aquest espai natural, lo que permetrà augmentar l’oferta d’ús públic, amb carrils bici, observatoris i itineraris dissenyats per a gaudir de les aus i del paisatge.

L’alcalde de Santa Jaume afegia que, per complementar aquesta interessant actuació, s’està valorant la possibilitat d’adquirir la finca confrontant per tal de crear un Centre d’Interpretació i recuperar la platja de Migjorn. L’alcalde voldria que a l’hora de planificar aquest nou espai natural a la finca del Violí, es contempli també la possibilitat de gestionar-ho de manera conjunta amb la proposta del municipi, per convertir tota la zona en un referent turístic.
La finca el Violí és una antiga zona humida, uns aiguamolls que formaven part de la llacuna de l’Alfacada i que es van dessecar per convertir-los en arrossars. Amb aquesta actuació, es convertiran de nou en una zona humida
Aquestes actuacions, que es realitzaran amb cofinançament europeu, permetran la millora ecològica de la finca i facilitaran l’accés de la ciutadania al medi natural i al coneixement dels valors dels nostres espais naturals.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada