El MUCE -Marc Unitari de la Comunitat Educativa- es presenta a Santa Bàrbara.

marc

Marc March, professor i sindicalista, ho explicava a LPR (Foto:T.G.)

Marc March , membre del col•lectiu, deia que els pares interessats per l’educació dels seues fills han d’acudir a la xerrada si volen conèixer “la magnitud de la tragèdia”.

(J.Roig/T.G.).-El passat dimarts 11 de març es va presentar oficialment a les Terres de l’Ebre el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa),un col•lectiu que aplega els pares, mares, mestres, professors, sindicats i altres membres de la tota la comunitat educativa, per aconseguir millorar i lluitar per una escola pública i de qualitat mitjança la realització d’accions conjuntes i consensuades entre tots els actors participants.
L’embrió del MUCE l’hem de buscar a Deltebre, on a finals dels curs 2012-13, un grup de pares i mares, de mestres i professors, la FAPAC i amb el suport dels principals sindicats CCOO, USTEC i UGT van crear la “Comunitat Educativa de Deltebre” començant a unir esforços i accions reivindicatives conjuntes de cara a les repercussions negatives que representaven les retallades per als alumnes de les escoles i instituts de Deltebre.

A partir d’aquesta acció local, l’iniciativa s’ha anat escampant i estenent com una taca d’oli i ampliant-se a altres poblacions de les Terres de l’Ebre, com ara Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre, Flix, Roquetes o Sant Carles de la Ràpita. Ara, la MUCE, es presentarà també al nostre poble el proper dimarts 18 de març, per tal d’informar sobre la importància d’estar units i dur a terme accions conjuntes per tal de poder fer visible la preocupació dels pares per la qualitat de l’educació que reben els seus fills com a conseqüència de les retallades i sobre tot pel retrocés que significa en el sistema educatiu,l’ aplicació de la LOMCE , tal i com explicava a La Plana Ràdio, un dels membres del col•lectiu, el professor i sindicalista, Marc March.

March animava als pares i mares dels alumnes planers a assistir a aquesta xerrada que tindrà lloc el proper dimarts a l’escola Jaume Balmes i a les 8 de la tarda, si realment volen conèixer “la magnitud de la tragèdia” emfatitzava, referint-se als perjudicis que, segons el col•lectiu , representa per a l’educació dels nostres fills, les mesures que avalarà l’aplicació de la nova llei d’educació del govern central.

Les xerrades informatives s’estan duent a terme per tot el territori i fins i tot el MUCE ha començat a proposar a tots els Consells Escolar de les Poblacions de les TTEE i als claustres de les escoles que aproven un manifest en contra de les retallades, la LEC i de la LOMCE.

Altres mesures que te previs dur a terme la nova organització son la penjada de cartells a l’entrada de les escoles informant als pares dels cursos que no tenen mestre,pel no cobriment de baixes. Trucades o correus electrònics dels pares als Serveis Territorials d’ensenyament per fer arribar les seues queixes pel no cobriment de baixes, els “Dimecres grocs” en que mestres, pares i alumnes vestiran samarretes grogues.També volen dur a terme concentracions periòdiques davant els serveis territorials o en algun punt estratègic de Tortosa, així com demanar l’Aprovació de manifestos als consells escolars de les escoles en contra de la LEC, la LOMCE i les retallades.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada