Debat per les noves Ordenances Municipals de Santa Bàrbara

brosa

(Foto:A. Blanch)

L’ajuntament es resisteix a sancionar als que no compleixin les normes de Civisme i Convivència Ciutadana i de Recollida de Residus

Des de la regidoria s’insisteix que abans de sancionar cal advertir perquè tothom conegui la nova normativa.

D’altra banda els veïns mostren el seu malestar i creuen que cal començar a aplicar sancions als infractors com a única solució per evitar els comportaments incívics d’alguns i que acaben perjudicant tota la població.

(J.Roig/T.G.).-Després pràcticament un any des que es van aprovar les noves ordenances municipals de Civisme i Convivència Ciutadana, i de 4 mesos d’ençà que va iniciar una campanya informativa entre el veïnat abans de començar a aplicar sancions als infractors, l’ajuntament de Santa Bàrbara se segueix resistint a passar a la fase sancionadora.

El regidor de Medi Ambient, Joan Abella, recordava que es continua enviant dos tipus de notificacions, unes més genèriques al veïnat de determinades zones on s’ha observat una problemàtica concreta, i altres d’específiques dirigides a determinats veïns que s’ha pogut comprovar, transgredeixen algunes de les normes que contempla la nova normativa com per exemple alimentar animals al carrer, embrutar la via pública o deixar-hi maquinària agrícola.

El regidor està convençut que hi ha gent que encara desconeix aquesta normativa i per això cal informar-la. Solament se sancionarà amb multes que van dels 60 als 120 euros, “si es té coneixença d’un cas molt flagrant o reincident”, deia.

Alguns veïns no ho veuen igual i creuen que el temps de les advertències ja ha passat i que allò que cal és començar a aplicar sancions com a única manera d’evitar que aquests actes incívics, que són obra d’uns pocs, perjudiquin a tot el col·lectiu, tant en lo econòmic com en l’imatge que es dóna del poble. Així s’expressaven des de la ràdio municipal, en un programa de debat sobre el tema ahir dilluns.

Les noves ordenances de Civisme i Convivència Ciutadana es van aprovar el mes de Maig de l’any passat amb l’intenció, no tant de sancionar, sinó més aviat per dotar al municipi d’unes normes que regulen la bona convivència al municipi. El passat mes d’octubre començava una campanya informativa que continua, quatre mesos després, sense que es tingui constància que s’hagi aplicat cap sanció, tot i l’evidència que, alguns, continuen sense fer-ne cas.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada