La Ràpita repartirà 450 quilos de llagostins en la propera diada gastronòmica dedicada a aquest producte

llagosti_2009El pavelló firal de Sant Carles de la Ràpita acollirà el proper 21 de novembre la celebració de la setena Diada del llagostí, que serà inaurada pel director del Fòrum Gastronòmic de Girona, Pep Palau.

El grup de Teatre Xip-Xap amb “Històries de Pagesos i mariners” ameniazarà el certamen, en el qual també hi hauran tallers infantils de cuina i participarà un grup d’animació de la Festa Medieval de Montblanc.

I és que la Regidoria de Turisme va impulsar, l’any passat, un projecte d’intercanvi gastronòmic amb altres territoris que es va materialitzar en l’anterior diada del llagostí amb la comarca del Matarranya i que va tenir continuitat el passat mes de juny, en la diada Tast de Mar, amb Valls.

Enguany, el preu mitjà del llagostí de Sant Carles de la Ràpita ha estat de 24,93 euros, davant els 25,61 euros del 2008. Tot i això, en el recompte d’enguany encara no surt contemplat el valor que tindrà el llagostí per Nadal i Cap d’Any i que, segurament, farà pujar la mitjana de preu.

Així, la principal diferència amb l’any passat és la quantitat de captures que han arribat a la llotja rapitenca. “Enguany no ha sigut un any bo i no hem arribat arribat a la meitat de caputres de l’any passat”, apuntava el secretari de la confraria, Joan Balagué.

Davant els 40.000 quilos capturats durant tot el 2008, la llotja havia registrat només 18.000 quilos de llagostins entre l’1 de gener de 2009 i el passat 10 de novembre.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada