Aquesta setmana ha començat a Santa Bàrbara el programa esportiu i formatiu Futbolnet

2-wm-futbolnet_editora9808editora_9762

Bernard Muñoz i Ramón Garriga, coordinadors del programa, amb els monitors del programa (Foto: AdSB)

De moment acull 20 nois i noies però la inscripció està oberta fins cobrir les 40 places disponibles.

Santa Bàrbara i Roquetes són els únics municipis de les TTEE que participaran en aquest singular projecte educatiu i esportiu.

(AdSB/J.Roig/T.G.).-L’equip de monitors que implementaran el programa de FutbolNet a la localitat de Santa Bàrbara, fa uns dies,  van participar de les sessions formatives  organitzada per la Fundació del FC Barcelona a Torredembarra on  es van reunir tots els coordinadors i monitors de la província de Tarragona que executaran el programa durant aquest curs. Les localitats que en podran gaudir a la província, a més de Santa Bàrbara, seran Roquetes, l’Arboç i Torredembarra.

FutbolNet és un projecte basat en la metodologia Futbol3, futbol a tres temps, és un mètode innovador, la reeducació mitjançant l’esport, la clau és el diàleg.Bernard Muñoz i Ramón Garriga, coordinadors del programa,  van passar fa uns dies pels estudis de La Plana Ràdio i explicaven que, sigui quina sigui la tipologia de la sessió, totes tenen tres punts en comú: Trencament de gel, amb jocs d’escalfament per a iniciar la sessió de FutbolNet. Desprès es juga  el partit a tres temps; al 1r temps es pacten les normes. Els dos equips arriben a un acord sobre quines seran les normes del joc durant el partit; al 2n temps es juga el partit de futbol i al 3r temps els participants avaluen el compliment dels acords pactats. Un cop acabat el partit i per finalitzar la sessió es torna a la calma amb  jocs de baixa intensitat, per tal d’ajudar al cos i la ment a tornar a un estat estable.

En el cas de Santa Bàrbara  i segons explicava la regidora de Serveis Socials Montse Rodríguez, les primeres sessions van començar  els passat dilluns dia 10, amb una vintena de participants tot i que el nombre pot anar canviant perquè la inscripció es manté oberta fins cobrir les 40 places disponibles. De moment hi ha un nombre paregut de nenes i nens, d’edats entre 12 i 15 anys i els monitors són Noelia Ontañon i Xavié Queral. La regidora aprofitava per mostrar el seu agraïment  “a tot l’equip de la Fundació del FC Barcelona l’oportunitat que està donant a la nostra localitat i als seus menors, de poder participar d’un programa amb una innovadora metodologia pedagògica, utilitzant el futbol com l’eina per a fomentar els valors entre els joves.”

Els participants, a més de les dos sessions que realitzaran cada setmana, també gaudiran d’una presentació del programa en el marc de la Fira de l’Oli, d’una sortida a les instal·lacions del FC Barcelona, etc. tot això acompanyat de material i equipament per als menors atorgat per la Fundació.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada