Santa Bàrbara recicla un poc millor

residus(J.Roig).-Segons les dades presentades el passat divendres per l’Agència de Residus de Catalunya, en general els planers i planeres generem més d’un kilogram diari de residus, Santa Bàrbara, concretament 1,1kg de deixalles per dia, situant-nos just al lloc número sis del total dels 12 pobles del Montsià, és a dir, a la meitat de la taula comarcal. Respecte a les dades de l’any passat, hem millorat unes dècimes, ja que l’any 2012 estàvem amb uns 1’15 kg. per dia i habitant. Ulldecona, amb 0’92 kilograms, és el municipi del Montsià que genera menys residus per habitant i dia, mentre que Santa Jaume d’Enveja és el que més, amb 1’56 kilogram de residu diari per habitant.
En el cas de Santa Bàrbara, això vol dir que cada planer i planera produïm a l’any una mitjana de 405 kilograms de residus, una quantitat també lleugerament menor que al 2012.

Segons la mateixa taula, el residu que més generem és la fracció resta, amb 182’48 kilograms per habitant i any ,lo que ens col•loca al lloc número vuit comarcal i per tant uns dels que més en produïm, pujant unes dècimes respecte a l’any 2012
En segon lloc i referent a la selectiva,lo que més reciclem és el paper, amb 25’14 kg per habitant i any lo que ens col•loca a la posició número 9 i com uns dels primers de la comarca.
A continuació hi hem trobat els envasos lleugers, dels que els planers en reciclem 21’2 kg, per habitant i any , lo que ens situa al lloc número 5 comarcal i per tant, entre els que menys en generem o reciclem.
Finalment el vidre, amb 14’4 kilograms per habitant i any és un altre dels residus que reciclem i que ens situa al lloc número 4 del Montsià

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada