El Ple de Deltebre demana el reconeixement dels bous com a festa tradicional d’interès nacional

bousLa sessió ordinària de Ple Municipal que va tenir lloc a l’Ajuntament de Deltebre va servir per aprovar l’associació al Consorci d’Inversions Públiques que han impulsat els ajuntaments de Reus, Tortosa i Amposta amb l’objectiu d’agilitzar la construcció d’equipaments públics.

L’Objectiu és que aquest consorci pugui establir convenis amb els diferents departaments de la Generalitat per poder avançar les inversions i agilitzar la construcció d’equipaments públics amb el compromís de pagament ajornat de la Generalitat.

Un altra punt del plenari fou donar l’últim vist i plau per a la constitució de la Societat Anònima
Municipal, Deltebre Gestió Activa amb l’aprovació definitiva dels estatuts, el darrer pas per a que la SAM es posi a treballar de manera immediata per al desenvolupament de 284.000 metres quadrats de nou sòl industrial al municipi.

I de l’ordre del dia també destaca l’aprovació del conveni urbanístic amb una veïna de Deltebre que permetrà obrir un nou carrer entre l’Avinguda de la Pau i el carrer Doctor Joan Bonet i que donarà servei a la nova Escola Bressol de Deltebre.

A més l’obertura d’aquest carrer, permetrà iniciar les obres del Centre Integral d’Atenció a Persones amb Discapacitat Intel•lectual, que s’ha de construir al solar situat just al costat de l’Escola Bressol i que ara no té accés. El Ple també va aprovar el compte general de l’exercici del 2007.

El Ple de l’Ajuntament de Deltebre va aprovar la moció, presentada per ERC, en defensa del dret a decidir i de suport a la consulta popular per la independència a Arenys de Munt. Aquesta moció va rebre el suport d’EBiN i de CiU que va retirar una moció que havia presentat en aquest mateix sentit i va donar suport a la proposta dels republicans.

Finalment el plenari de dijous va aprovar  per unanimitat de tots els partits polítics una moció, presentada per l’Alcalde, Gervasi Aspa, i que demana que “els bous que se celebren al municipi de Deltebre i altres llocs de les Terres de l’Ebre s’incloguin al catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya” i que “es reconeguin com a Festa Tradicional d’Interès Nacional”.

La moció va rebre el suport de tots els partits polítics del consistori, que es van comprometre a “fer pedagogia” per aconseguir que aquesta proposta pugui tirar endavant al Parlament de Catalunya i fer realitat aquest reconeixement per als bous.