L’institut-escola de Jesús amplia instal·lacions per garantir espai als nous cursos d’ESO

Les obres, que han costat 500.000 euros, permeten unificar la localització dels alumnes d’infantil i primària

jesus

Un grup d’alumnes i pares poc abans d’entrar a les instal·lacions escolars (Foto Jordi Marsal)

(ACN).-  Els alumnes dels cicles d’infantil i primària de l’institut escola Daniel Mangrané del nucli de Jesús (Tortosa) han iniciat les classes aquest dijous estrenant un nou edifici amb sis aules, ampliables a vuit, que permetrà redistribuir els espais per acollir els cursos d’ESO que s’han incorporat durant els dos últims anys. La reorganització de l’espai arran les obres d’ampliació dutes a terme el Departament d’Ensenyament, en col·laboració amb l’EMD de Jesús, possibilita també que els alumnes dels cicles inferiors puguin situar-se en un espai propi diferenciat. Per materialitzar-ho, s’han invertit 500.000 euros en un edifici a mig camí entre els mòduls i la construcció.

Mentre que Ensenyament s’ha fet càrrec dels 425.000 euros que ha costat la construcció de l’aulari, l’EMD ha finançat el basament, les connexions i els accessos amb voluntat de resoldre de forma duradora el problema d’espai que es plantejava al centre després de la seva conversió a institut escola. El nou espai, amb sis aules ampliables a vuit, disposa també d’una zona polivalent.

El director dels serveis territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Antoni Martí.  deia que que l’ampliació era necessària per garantir l’espai als nous cursos d’ESO.  El president de l’EMD de Jesús, Pere Panisello, ha subratllat, per la seva banda, que l’aulari permet disposar d’un complex “molt unificat”.

Per a la comunitat educativa, la conversió de l’anterior escola en institut-escola suposarà, a priori, alguns avantatges, especialment, en el camp de l’estalvi familiar i col·lectiu. “Veurem si més endavant va bé per no haver de sortir del poble”, ha explicat David Garcia, pare d’una alumna d’infantil.

L’obra escolar pendent de forma més imminent al municipi de Tortosa continua sent l’escola de Sant Llàtzer. Ubicada per segon any consecutiu en mòduls prefabricats, l’alcalde, Ferran Bel, confia que pugui començar a funcionar a l’edifici ara en construcció vora el pont de Tirant lo Blanc a partir del curs vinent amb els cursos de cicle infantil. Bel ha destacat, però, que la seva posada en marxa ha permès reduir la saturació de l’escola del Temple, fet que ha suposat retirar dos mòduls provisionals que acollien part dels alumnes.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada