Santa Bàrbara crea quatre “rutes saludables” per fomentar la salut i el turisme.

Les rutes saludables era un compromís que ja portaven al programa electoral el grup del PDeCAT.
Les rutes estan dotades amb codis QR amb explicacions històriques que s’inclouen als panells per aquells que vulguin conèixer els llocs interès de la mateixa.

(L.P.R) El compromís amb el foment de l’esport però també  mostrar alguns dels llocs d’interès històric i turístic,  que disposem al municipi de Santa Bàrbara,  és la intenció amb la que la regidoria d’esport de l’ajuntament de Santa Bàrbar ha impulsat les “rutes saludables”.
Són un total de quatre trajectes que transcorren per llocs d’interès del nostre poble que han estat degudament senyalitzats,  amb fletxes de diferents colors i també amb panells explicatius dels punts d’interès.
D’aquesta manera es pot fer esport visitant llocs com els trulls del deume, la via augusta, la ruta del molí de Vallès o la dels parcs saludables a les que també s’hi suma la de la cursa dels 10 kilometres que s’ha realitzat recentment al municipi i que també s’aprofita per fomentar.
A part de les senyalitzacions pertinents les rutes disposen d’uns panells  on mitjançant un codi QR es pot descarregar un àudio en el que s’informa del punt d’interès que s’està visitant. Les explicacions han estat realitzades pel jove historiador local Juanjo Vegué i  es podran descarregar al mateix moment, tal com ens explicava el regidor d’esports Joan Abella.
Dues de les rutes s’inicien des de el parc de la Indendència, una d’aquestes segueix el trajecte per la via Augusta i l’altra és la dels parcs de salut que també disposem al municipi.

Abella també destacava la important tasca que ha realitzat Xavi Queral  que ha participat del programa Fem ocupació per a joves, una iniciativa impulsada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i gestionada al nostre territori per la Mancomunitat de la Taula del Sénia. El Programa inclou actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de les persones joves i atendre les necessitats de les empreses per al període 2018.

L’objectiu principal d’aquest programa integral és la realització de projectes que desenvolupin actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de les persones joves de 18 a 29 anys,

El dia 30 de juny en motiu de les Jornades esportives es farà la inauguració dels panells explicatius i l’entrega dels tríptics.

1 resposta
  1. Manuel
    Manuel says:

    Bona feina per la promoció de les Terres de l’Ebre i mes concretament ls natura i cultura de Santa Bàrbara que cal seguir promocionan junt a la proposta de vis verda

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada