Els lladres es fixen en Santa Bàrbara

estanc

L’establiment de Santa Bàrbara que va ser assaltat la matinada del passat dijous ,situat en ple centre del municipi. (Foto T.G.)

En una setmana s’han comés 4 robatoris confirmats, tot i que es parla d’un parell més.
Per la forma com actuen els lladres es sospita que es podria tractar de la mateixa banda.
Curiosament i segons el darrer informe presentat pels Mossos, fins la setmana passada, el nostre poble estava per sota dels índex de delinqüència respecte d’altres municipis de característiques similars.

(J.Roig/T.G.).-Per tal de complementar i oficialitzar l’ informació que avançàvem ahir a la nostra audiència referent al reiterats robatoris que hi ha hagut aquesta setmana a Santa Bàrbara, convocàvem a La Plana Ràdio al regidor de Governació del nostre poble Antonio Ollés qui, d’entrada, ens confirmava alguns dels 4 o 5 robatoris que, segons la rumorologia popular, s’havien comés els darrers dies, el més recent ahir mateix, a l’ estanc de Pili. El regidor admetia que aquesta reiteració de delictes  en tan poc temps creava preocupació i una certa alarma social a l’hora que, per la forma com actuen dels lladres, expressava la seua sospita de que els assalts siguin obra de la mateixa banda.

El regidor explicava que, paradoxalment, la setmana passada van tenir l’habitual reunió mensual amb la junta de seguretat on s’avalua la situació delictiva del municipi. L’informe presentat aleshores mostrava que Santa Bàrbara estava per baix dels índexs habituals de delinqüència respecte d’altres municipis de característiques similars , situació que, desprès dels darreres successos, segurament haurà canviat substancialment, lamentava Ollés.

Tot i els fets de les darreres hores i segons ens deia el mateix regidor, la policia catalana no considera que Santa Bàrbara sigui un cas especial , ja que aquest tipus d’accions delictives es produeixen igual a pobles petits com a altres més grans i també a municipis amb policia local i a aquells que no en tenen. Lo que és important, continuava Ollés, és que la gent denuncií aquests robatoris, ja que, els efectius policials de vigilància, es reparteixen segons les estadístiques de conflictivitat que mostra cada poble segons el nombre de denuncies que s’han presentat als Mossos.

Finalment el regidor de Governació planer explicava que tota aquesta onada de robatoris s’està investigant i que per lo tant no és pot donar molta més informació. Si que podia confirmar que el cotxe que va ser sostret la passada setmana havia estat localitzat i detingut un noi de 18 anys i del que no se’ns han facilitat més dades, qui, suposadament amb uns altres joves, haurien comés el robatori.